Lastbil utrustning Typer

Truckload bärare är flottor som drag gods från lastbil, med hela lasten matas av en speditör. Detta kan jämföras med mindre än lastbil flottor (LTL) som distanser sändningar från fler än en kund i taget. Truckload fordonsflottor erbjuder en mängd olika dragande tjänster som kräver en liknande mängd utrustning. Vissa är specialiserade på en typ av utrustning, såsom kyltransport, medan andra erbjuder ett brett sortiment av utrustning och åkeritjänster. Dry Van

mest typiska utrustning som används för de flesta långväga längdåkning godstransporter är traktor och släp. Den mest använda traktor och släp är en vanlig hytt utrustad med en sovhytt drar en 53-fot lång, 102-tums-breda torra van trailer. En konventionell traktor befogenheter kombinationen dragbil och trailer. Det är den "traktorn." Konventionella traktorer har motorn framför, i motsats till cabovers där motorn är placerad under förarutrymmet att förkorta fordonets längd. Konventionella traktorer är ofta utrustade med sovvagn fack bakom förar-och passagerarsätet, som innehåller en säng för föraren att använda när off-duty.
Regionala dumpers

regionala och lokala drag, transportörer använder ibland Cabover traktorer. Den Cabover har motorn under förarens cockpit för att förkorta längden av hytten. Detta är användbart när man förhandlar smala stadsgator och andra områden där det är svårt att manövrera större riggar. I en rak lastbil, aggregatet går permanent ansluten till släpet eller "box" där godset finns. Raka lastbilar kommer i en enorm variation av storlekar.
Reefers

för temperaturkänsliga frakt, kan torrlastvarubil vara utrustade med kylanläggningar (kylfartygen) fästa på framsidan av vagnen. Kylanläggningar används också på raka lastbilar som används för att frakta ömtåliga gods såsom kött, mejeriprodukter, producerar, medicin och växter. Även känslig elektronisk utrustning kan behöva att dras i en temperatur-kontrollerade fordonet.
Planlager

Flak trailers används för att dra transporter av stora, tunga och överdimensionerad laster, såsom stål och virke. Den mest typiska flak utrustning på marknaden innehåller 48 - och 53-fots flak, dubbel (två mindre släpvagnar kopplade samman dras av en kraftenhet) och däck släpp, där den övre delen av släpvagnen, som löper över det femte hjulet fästa trailer till maskinen, rider högre än "däck" där gods ska lastas. Detta krävs ofta för tunga laster att bättre fördela belastningen över axlarna.
Bulk Hauling

För bulk lastbil transporter, är den mest typiska utrustningen används en traktor- tankfartyg kombination. Tankfartyg trailers konstruerade för att dra flytande transporter. Andra stilar av bulk trailers är konstruerad för att dra spannmål, grus och andra torra, lösa laster. Släpa skyndsam, tidskänsliga frakt
Förenklat Freight

, traktorer ofta utrustade med stora, anpassade sleeper fack för att rymma två förare. Förenklat gods kräver användning av två förare att dra lasten så att man kan köra medan den andra tar federalt uppdrag vilopauser. Anpassade hytterna inkluderar ofta dubbla britsar för sömn, arbetsområden, kylskåp, duschar och portabla toaletter --- ungefär som den typiska fritidsfordon. Addera Intermodal

intermodala transporter, lastbil bärare använder containrar plockas upp vid utskeppningshamnar och lastas på en trailer chassi för over-the-road dragande. Containrar används också för att transportera gods med tåg eller pråm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143316.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.