Vilka typer av lastbilar Kräv en CDL?

Vissa stora, tunga fordon kan endast lagligt användas av personer som besitter en kommersiell körkort. Olika typer av fordon faller inom varje klass av CDL. Även förare med en klass A CDL kan köra valfri storlek fordon är förare som har en klass B eller C CDL begränsad till denna klass och de klasser under den. Förare som transporterar vissa material eller passagerare måste ha speciella angivelser lagligt Haul lasterna. Klass A CDL

Enligt Förenta staternas Department of Transportation, en klass A CDL krävs för att köra traktor och släp, eller fordon kombination som har en bruttokombinationsvikt rating 26,001 pounds eller högre med bogseras del av fordonet som väger mer än 10.000 pund. Den totalvikt inte nödvändigtvis innebär att fordonet transporterar den mängd vikt. Traktor och släp fordon får väga mindre när den är tom. Det är det betyg som gäller.

Fordon som kräver en klass A CDL typiskt inkluderar semi-lastbilar.
Klass B CDL

Fordon som kräver en klass B CDL är enstaka fordon med en högsta GVWR 26.000 pounds och inte dra släpvagnar på över 10.000 pund.

klass B CDL fordon som vanligen omfattar dumprar, brandbilar och sopbilar.


klass C CDL

DOT påstår att C CDL licens krävs för fordon som inte uppfyller vikt kvalifikationerna för klass A eller B CDL licens utan är tänkta att bära 16 eller fler passagerare eller farligt material.

C CDL fordon inkluderar ambulanser, limousiner och mindre bussar passagerare eller paketbilar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143283.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.