Fördelar med klarlack på Lastvagnar

En klar beläggning på ett fordon skapar en skyddande film över basen lager av färg. Detta är särskilt användbart på lastbilar som, på grund av sin kommersiella ändamål, används nästan kontinuerligt och under alla väderförhållanden. Lastbilar är också utsatta för industriella miljöer på regelbunden basis, så deras lacken måste vara härdiga för att klara dessa tuffa förhållanden. Uretan-baserade klara beläggningar är tuffa och effektiva, men ganska dyrt. De skyddar basen färgskikt från lösa stenflis, kryp och buggar skador samt ultravioletta strålar och surt regn. Lastbil Utseende

En klarlack kan hjälpa en lastbil hålla glättade utseende det har när nytt. Samt att skydda botten färgskiktet, förstärker en klarlack glans och djup i lacken själv. Basen färgskiktet tar längre tid att brytas ned och, om karosseri underhåll görs regelbundet med vaxning, polering och repor kan tas bort. Efter en stund den klara beläggningen kommer att behöva bytas ut.
Tough Skydd

Surt regn, hårt vatten, industriella föroreningar, kåda, sura fågel-spillning och stänkte bugg skador kan alla vara förödande för ett fordon med ett enda lager lack. Ultraviolett skydd kan läggas till klarlack måla också, sparar det första färgskiktet från bleknar på grund av för mycket exponering för solljus. Allt detta gör en stark klart ovärderlig coat skikt, särskilt när man betänker kostnaden för att inte ha en. Det faktum att tillverkarna ofta erbjuder en lång garanti på färg jobb inklusive en klarlack toppskikt, samtidigt som den erbjuder inget på ett fordon med ett lager lack, är ett bevis på styrkan och hållbarheten av dessa klara topp beläggningar.

Miljövänlig

tydlig övre skikt av färg gör att tillverkare att använda en vattenbaserad färg som det första lagret i stället för en lösningsmedelsbaserad en. Detta innebär att lösningsmedel inte släpps ut i atmosfären, minskar denna typ av förorening.
Ansökningskostnaderna

Även om kostnadsbesparingarna sannolikt inte konsumenterna till köparen, lastbilstillverkare spara pengar när en klarlack lager läggs. En 4-5 millimeter skikt färgad färg krävs för att slutföra ett enda lager lack. Men när en klarlack används, är bara 1 millimeter av färgad färg krävs, med ett skikt av 1 1/2 -. 2 millimeter av klarlack ovanpå

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143279.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.