Hur korrekt att lyfta min lastbil

Lastbilar lyfts vid underhåll för att nå komponenter som behöver justeras eller bytas. Lyft en lastbil vanligtvis innebär krypa under bilen efter. Av denna anledning är det viktigt att lyfta lastbilen ordentligt. Vissa metoder bör följas för säkerhets skull. Saker du behöver
Ramper, domkraft eller industriell lift
Visa fler instruktioner
Ramper
1

Justera ramper direkt framför de två främre däcken. Har dem tryckte initialt an mot däcken om möjligt.
2

Starta bilen. Placera ena foten på gaspedalen och en fot på bromsen. Tryck på gaspedalen långsamt att flytta upp ramperna något, hålla bromsen för att förhindra över-skott. Brake så snart hjulet träffar överst. Om ramperna drivs över för långt det kan finnas allvarliga skador.
3

Ansök kilar till bakhjulen för att förhindra rullning.
Floor Jack

4

Sätt kilar enligt däck som kommer att finnas kvar på golvet. Detta kommer att fungera som en försäkring att lastbilen inte kommer att rulla.
5

Placera en domkraft under ett ram tvärbalk eller identifierade punkter som rekommenderas av tillverkaren. Dessa platser är de starkaste delarna av ramen för att hålla bilens vikt.
6

Jack bilen i luften vid den beslutade punkten. Det bör endast lyftas så högt som krävs för att krypa under eller ta bort komponenter. Lyftning av fordonet för högt rekommenderas inte eftersom vinkeln kunde göra domkraften halka. Addera Industrial Lift
7

Bestäm vikten av lastbilen. Hissen ska aldrig lyfta mer sedan dess utsedda vikt kapacitet.
8

Inspektera lyftpunkter för trucken för skador som kan skapa instabil vikt support. Om du är osäker på bilens lyftpunkter, de "Vehicle lyftpunkter - Quick Reference Guide" kan svara på eventuella frågor
9

Center trucken på lyften.. Fordonet skall placeras så att den tyngdpunkt ligger mellan de bärande punkterna i hissen och fordonet. Om detta inte görs korrekt bilen kan tippa och skjut. Ta hänsyn till alla komponenter som läggs som är tung.
10

Arretera poäng. Lyft bilen lite högre än där fordonet kommer att hållas. Sakta låter hissen gå ner tills det finns ett klickljud vid låsning punkten.
11

Ta alla eventuella sekundära säkerhetsåtgärder för att vara så försiktig som möjligt. Ett fordon kraschar utanför en hiss är farlig. Säkra begränsningar till fordonets rörelse. Dubbelkolla alla mekanismer innan man går under bilen och se till att fordonet inte har någon chans att tippa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143264.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.