Beskriver anslutning av generatorn på en S-10

Operativsystem på en enda, kontinuerlig bälte kallas Serpentine belt är Chevy S-10: s generator en av de många tillbehör som drivs av motorns effekt. Generatorn fungerar som en generator, att hålla batteriet laddat, medan på samma gång styrning av flödet av elektricitet genom komponenterna i motorn. Om du märker att bilens tändning misslyckas eller strålkastarna mörkläggning, kan detta vara ett tecken på att generatorn inte fungerar och behöver bytas ut. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Park S-10 i ett garage eller uppfart och set handbromsen innan du lämnar fordonet. Låt motorn svalna (om varm) och pop huven. Lossa batterikablarna, med hjälp av en nyckel eller hylsa, och leta reda på Serpentine belt diagrammet på undersidan av huven. Följ tabellen för att lokalisera generatorn.
2

Följ schemat för att lokalisera den ormliknande trissa bältessträckare, hålla bandet tätt över generatorn och andra komponenter i motorn. Skjut en hylsa över änden av bulten på sidan av spännaren, fästa spärr, och pressa i en moturs rörelse för att flytta remskivan och skjut serpentin remmen. Släpp trycket på trumman och ta bort remmen från generatorn remskiva.
3

Koppla bort alla kablar från generatorn. Leta upp bultarna (eller konsol) och lossa dem med en nyckel eller hylsa plus ratchet, ta sedan bort generatorn. Installera den nya generatorn på plats och dra åt skruvarna som håller den på plats.
4

Sätt tillbaka alla anslutande ledningar till den nya generatorn. Skjut Serpentine belt över remskivan på generatorn (göra detsamma för spännaren), enligt anvisningarna från tidigare att släppa spänningar på spännaren. Kontrollera remmen för tautness och sätt tillbaka batterikablarna till batteriet. Stäng huven och starta S-10.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143173.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.