Toyota 5.7L i-Force V8 specifikation

Toyota har kommit en lång väg sedan är första introduktion till den amerikanska bilmarknaden som en tillverkare av små, bränslesnåla fordon. För den som söker ett alternativ till Detroit stål, förutsatt Toyota lättnad vid pumpen utan att offra tillförlitlighet. Medan Toyota fortfarande stoltserar bränsle-effektivitet och tillförlitlighet i dag, har företaget utökat sin motor erbjuder i sina större lastbilsmodeller. Den 5,7-liters iForce V-8 är ett exempel på japansk teknik inom ett litet-block v-8. Ventilsystem

iForce V-8 motorn använder en dual-överliggande kamaxel system för tillhandahållande av insug och avgas ventillyft. Systemet använder två kamaxlar per cylinder huvud, så på grund av V-8 konfiguration av motorn, är totalt fyra kamaxlar som används. Med kamaxelmekanism ur motorblocket och över topplocket, kan motorn uppnå högre varvtal. Motorn har totalt 32 ventiler med variabla ventiltider (VVT-i). Den VVT-i-system justerar timingen av motorn för en jämnare effektkurva. Addera Ström

Toyota iForce V-8 motorn producerar cirka 381 hästkrafter vid 5.600 rpm. De 401 foot-pounds av vridmoment som skapas vid 3.600 rpm ger gott dragkraft för bogsering eller transport av ändamål.
Motor Sammansättning

Liksom de flesta moderna motorer, de iForce V-8 använder ett kvarter aluminium motor och topplock. Användningen av aluminium minskar avsevärt motorns vikt, vilket skapar en högre effekt-vikt-förhållande. På grund av sin aluminium sammansättning, kan du inte inte blanda frostskyddsmedel typer. Med hjälp av en blandning av grönt eller rött frostskyddsmedel kan skada inre delar.
Fuel Capabilities

iForce motor, då utrustade med E85 "Flex Fuel" alternativet, kan köras på etanol gas. Detta alternativ gör att V-8 för att inte bara använda ett bränsle renare förbränning, utan att också få ett högre betyg gas körsträcka.
Bullerskydd

Toyota 5,7- liters motor använder en Acoustic System Control Induktion (ACIS) placerad inne i motorns insugsgrenrör. Den ACIS kan styra längden på motorns intag tarmkanalen att styra effektuttaget från motorn. Systemet är också i stånd att öka bränsleeffektiviteten för motorn, beroende på körförhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143144.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.