Lägga Freon till en 97 1500

Den 1997 Dodge Ram 1500 är en fullstor, halv-tons pickup. En av de första mekaniska problem många 1997 Dodge Ram ägare ansikte är inom luftkonditioneringssystemet. Detta beror främst på det faktum att Dodge har gjort endast mindre ändringar i den ursprungliga Dodge Ram luftkonditioneringssystem. Men denna underhållet till luftkonditioneringssystemet i stort sett samma trots år 1500 gjordes. Lägga freon till 1997 Dodge Ram 1500 är en normal del av systemets grundläggande underhåll, gör att luftkonditioneringen ska fungera korrekt. Saker du behöver
Luftkonditionering gauge kit
Visa fler instruktioner
1

Höj huven på Dodge Ram 1500. Se till att motorn är helt kall, för att undvika brännskador. Öppna air kit conditioning mätare. Detta kit innehåller en mätare luftkonditioneringen för att mäta trycket i kompressorn, en burk R-134A freon, och en kan lock för att öppna freon.
2

Leta kompressorn luftkonditioneringen i fronten av motorn. Kompressorn identifieras som mellan åtta och tolv inches lång med aluminium färg. Det kommer att ha ett bälte och två svarta slangar, ena större än den andra.
3

bort de två port lock. Det finns två platser för att söka efter dessa tak, baserat på det år 1500. Locken är för service av trucken och kan placeras på endera slang eller på kompressorn. Ett lock skall märkas "S" för sug och en annan vilja märkt "D" för ansvarsfrihet.
4

stänga Tjänsten portar eller ventiler, på service luftkonditioneringen mätare. Luftkonditioneringen service mätare ansluta till luft kompressor för att mäta trycket och freon i 1500. Det kommer att ha en blå mätare för lågt tryck och en röd mätare för högtryck, var och en med distending slangar. Det är ett centrum slang för att lägga till freon. Anslut den blå mätaren slangen till "S"-porten. Anslut den röda mätaren slangen till "D"-porten.
5

Fäst burk av freon till mitten slangen på luftkonditioneringen spårvidd. Veva Dodge Ram 1500 och skär luftkonditionering på hög. Återgå till motorn och läsa gages att fastställa trycket inuti luftkonditioneringen kompressor. Om mätaren visar noll, det finns inte någon freon i 1500, och luftkonditioneringsapparater behöver service innan du lägger ytterligare freon. Om trycket är hög, behöver trucken inte någon ytterligare freon. Om trycket rör sig fram och tillbaka från låg till hög eller vice versa, ska freon tillsättas.
6

Pierce burken av freon med kan mössan, och sakta öppna den blå ventilen på luften konditionering mätare för att frigöra freon i kompressorn.
7

Stäng den blå ventilen och vänta tio minuter för att få en korrekt tryck läsning. Den freon kommer sakta strömma in i kompressorn. En läsning av 35-psi till 275 psi ligger inom normalintervallet. När det önskade trycket uppnåtts, stänga ventilerna.
8

bort slangarna och sätta hamnen caps tillbaka till kompressorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143083.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.