Hur att utföra kontroller på en återställning Truck

Den tilt-säng lastbil har ett flak som svänger som en gungbrädan. När den främre delen av bädden lutar upp ryggen möter marken. Vinkeln av denna typ flak är brant, därför är det svårt att vinscha en bil på den. Den rollback lastbil har ett flak som glider tillbaka på lastbilens ram flera fötter, tiltar sedan ner i en liten vinkel, vilket gör det mycket lättare att dra ett förlist bil upp på sängen. De flak kontroller av en återställning är mer komplicerat att driva än en tilt-säng. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Arbetshandskar
Visa fler instruktioner
Operativsystem en återställning Lastbil
1

Park rollback lastbil framför fordonet att laddas. Tillåt tillräckligt utrymme --- cirka 8 fot --- mellan flak och att fordonet bogseras eftersom flak rullar bakåt innan det lutas neråt för att träffa marken. Engagera nödbelysning och blinkers.
2

dra i nödbromsen och engagera kraftuttaget (PTO) enhet. Om återställningen är en standard skift modell, skjut kopplingen tills kraftuttaget kabeln dras och engagerad. Om fordonet är nyare kan använda en enkel vippströmbrytare för att engagera kraftuttaget. De flesta PTO kablar är engagerade inifrån hytten.
3

Placera stoppklossar på fram-och baksidan av ett hjul på rollback lastbil. Gå vidare till baksidan av lastbilen där de hydrauliska reglage är placerat. Vissa rollbacks har en uppsättning av hydrauliska kontroller på båda sidor av sängen. Välj sidan bort från trafiken för att driva avvecklingen.
4

Leta kontrollboxen och spaken "framåt och bakåt." Skjut spaken till bakre läge och skjut rollback sängen ifrån hytten på lastbilen tills sängen stannar. Inuti kontrollboxen finns en brytare märkt "Throttle" som vid ingrepp kommer att öka hastigheten på motorn och öka hastigheten på sängen rörelse och vinsch.
5

Hitta spaken som är märkt "Tilt "använda upp och ner pilarna. Detta kan vara lite förvirrande, eftersom det inte tydligt säga luta främre eller bakre upp. Vissa rollback kontroller kan märkas något annorlunda. Använda sängen tiltspaken, luta den bakre delen av sängen tills den möter marken framför bilen ska bogseras.
6

Leta vinschen finns på den i mitten av sängen. På vinsch finns en L-formad hävarm som när den slås låter vinschen till fri-spolen så att kabeln kan dras ut för hand. Dra kabeln ner i sängen och krok kabeln till en ram krok på framsidan av fordonet bogseras.
7

åter engagera vinschen genom att vrida den L-formade spaken för att låsa. Använda hydraulspaken märkt "Winch," linda vinsch vajern mellan vinschen och fordonet som ska bogseras. Håll bilen med vinsch kabel, flytta bilen i friläge. Nu när bogsera fordonet kan rulla, avslutar vinschning det på sängen. När bakhjulen är säkert på sängen, använd den främre spaken för att köra sängen framåt, tills den kommer inom 1 fot av hytten av avvecklingen.
8

Luta framför sängen tillbaka ned på ramen av trucken. Kör sängen framåt tills det tar stopp. Vissa lastbil ramar har en klämma som håller sängen ansluten till ramen, så se till att sängen är inte alltför långt framåt innan luta ner det. Annars kommer sängen att hamna på toppen av klippet och blir instabil vid transport.
9

Hook en säkerhetskedja på båda sidor av den bakre delen av fordonet bogseras. Chain den till kedjan spåren i flak. Kör vinschen framåt, dra den bakre kedjan. Lägg till ytterligare säkerhet kedjan från fordonets front till hålet spåret i sängen. Denna kedja måste ha en bifogad belastning bindemedel som är ansluten till kedjan på båda ändarna och skruvats fast.
10

Placera det dragna fordonet tillbaka i växel eller park. Ta bort hjulblocken, koppla ur kraftuttaget och fordonet är klar för transport.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143073.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.