99 Chevy Tahoe Head åtdragningsmoment specifikation

År 1999, lämnade Chevrolet i sina Tahoes en 5,7-liters motor med åtta cylindrar i ett "V" formation och 16 ventiler i en enkel överliggande konfiguration. Denna motor hade en borrning av 4 inches, ett slag av 3,48 inches och ett kompressionsförhållande på 9,4 till 1. Det skulle kunna producera 255 hästkrafter vid 4.600 rpm och 330 foot-pounds av vridmoment vid 2.800 rpm. Topplock

I en motor, sitter topplocket, även känt som huvudet, ovanpå cylindrarna på cylinderblocket. Apparaten består av en plattform som innehåller ventiler och tändstift.
Torque

Vridmoment avser den kraft som krävs för att rotera ett objekt, i detta fall en mutter eller en bult, kring en axel eller svänga. Du kan se det som en twist. Vissa komponenter, främst i form av topplocket, utnyttjar en spiralformad sekvensering för åtdragning. För denna sekvens, börja vridmoment med centrum-mest bult och arbeta utåt i båda riktningarna jämnt. Om det finns flera steg, vridmoment alla bultar till det första kravet, sedan vridmoment alla bultar i samma ordning till den andra kravet, och så vidare. Vänta ca 15 minuter mellan varje steg för att bultarna att sträcka och bosätta innan mer vridmoment.
Specifikationer

När bultning topplocken till motorn blockera, bör du vridmoment först på 11mm bultar, och sedan bultarna 8mm. Alla dessa bultar får 22 foot-pounds av vridmoment. Avgasgrenrör bultar till topplocket först med 11 foot-pounds av vridmoment, sedan med 18 foot-pounds av vridmoment. Insugningsröret kräver två steg för att fästa på topplocket:. Först till 3,67 fot-pounds av vridmoment, och sedan till 7.42 mul-pounds

Vipparmen kräver 22 foot-pounds att gå ordentligt med cylindern huvud. Tändstiftet fäster till topplocket med 11 fot-pounds vridmoment. Både ventilkåpan bultar och ångan ventilationsrör emot 8.83 mul-pounds av vridmoment för att gå med topplocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142996.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.