2006 Ford 6.0 Specifikationer för Torque & Hästkrafter

Den 6-liters Power Stroke diesel förärat första Ford lastbilar under 2003. Det var den andra Power Stroke Ford introducerade och byggdes av International. Motorn plågades med problem eftersom Ford var tvungen att rusa in den i produktion för att möta nya federala utsläppsnormer, och hastigt utformad utsläpp utrustning orsakade problem, enligt International Power Stroke. Den 6,0 Power Stroke Motorn såldes på andra håll i världen utan utsläpp växel och blev väl mottagen på medellång lastbilsmarknaden under namnet VT 365. Ford upphörde produktionen av motorn 2008. Motor

Ford 6.0 Power Stroke diesel V-8 var betyget 325 hästkrafter vid 3.300 rpm med 570 foot-pounds av vridmoment vid 2.000 rpm. Motorn förskjuter 365 cubic inches och har ett kompressionsförhållande på 18,0-till-1. Den hade en borrning och slaglängd på 3,74 med 4.134 inches och var utrustad med en enda turboladdare med variabel geometri. Den hade också en enda växel driven kamaxel med fyra ventiler per cylinder. Den 6,0 liter Power Stroke hade en längd av 35 inches, bredd 38,3 inches och höjden 40,7 inches.
Historia

Ford introducerade sin andra motor Power Stroke, den 6,0 liters diesel, år 2003 som svar på nya federala emissionskrav. Denna motor ersatte den första Power Stroke, Ford 7,3 dieselmotor. Den 6-liters motorns prestanda och bränsleekonomi överträffat alla federala standarder, så att 7,3 avvecklades. Vid 2004 var den enda diesel som erbjuds av Ford den 6-litersmotor.
Problem

6-litersmotorn har kallats av vissa som en citron. Dess rusa in produktionen resulterade i otränade tekniker som inte har utbildning för att lösa problemen. Detta kostade många kunder omotiverade besök på serviceavdelningen. Dessutom var den 6,0 möjlighet full av utsläppen utrustning som ofta inte fungerar korrekt. Några exempel på stora problem ingår momentet att ge bultarna var benägna att misslyckas under höga cylindertryck, orsakade avgasåterföring (EGR) höga kylvätsketemperaturer som ledde till skevhet av cylinderhuvuden, hade oljekylaren problem med träskor som resulterade i allvarliga skador på motorn och turbon led av sot uppbyggd på sina vingar som orsakade den turbon att släpa.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142990.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.