2003 Dodge Ram Fluid Specifikationer

för 2003 Dodge Ram erbjöds med fem olika motoralternativ för 1500, 2500 och 3500 modellerna. De motoralternativ inkluderar en 3,7-liters, sexcylindrig motor, en 8-liters, 10-cylindrig motor, och en 5,7-liters, 5,9-liters och 4,7-liters åtta-cylindrig bensinmotor. Dodge erbjöd också en 5,9-liters, sexcylindrig dieselmotor. Vätskan specifikationerna för de olika motorstorlekar inkluderar kapacitet och typer av vätska. Vätsketyper

De vätskor som rekommenderas för Dodge Ram pickup lastbilar är oftast identiska. Bromsar och kopplingar på lastbilarna använder DOT-3 bromsvätska. De sändningar kräver syntetisk flera fordon automatisk transmissionsolja (ATF) för automatiken, och synchromesh transmissionsolja för manuella växellådor. Överföringen gäller för alla fordon använder multi-fordon ATF. De begränsade-slip differentialer använder SAE 75w140 växellådsolja medan standardavvikelsen efterlyser SAE 75W90 växellådsolja. De 3.7l, 5.9L och 8.0L bensinmotorer kräver SAE 10W30 motorolja. De övriga bensinmotorer behöver SAE 10W30. Den 5.9L dieselmotor kräver SAE 15W40 motorolja.
Kapacitet

överföringslådor och differentialer fylls tills en liten ström av vätska tar slut fylla hålet. De automatiska växellådor skall fyllas under drift. Om ingen vätska syns på oljestickan, tillsätt en kvart och kolla oljestickan. Fortsätt att lägga en halv liter i taget tills vätskan visas mellan rätt hash märken. Servostyrning, bromsar och kopplingar har genomskinliga reservoarer för att se hur fulla de är. Fyll till toppen "FULL"-märket på behållaren. Använd 5 liter olja med 3.7l och 5.9L bensinmotor. Den 4.7l behöver 6,1 quarts. Den 5.7L och 8.0L bensinmotor behöver 7 liter. Använd 10,1 liter i 5.9L dieselmotor. Alla kapaciteter inkluderar byte av filter.
Övriga rekommendationer

Vridmoment oljeavtappningspluggen i alla bensinmotorer till 25 ft-lbs. av vridmoment. Använd £ 37. av vridmomentet på den 5.9L diesel. Alltid inspektera gängorna och packning för avtappningspluggen för skador, och byt vid behov. Olja tillsatser kan tillsättas vid varje oljebyte för både diesel-och bensinmotorer. Se till att du justera olje kapaciteten genom att minska kapaciteten med samma belopp som den mängd olja tillsats som används i motorn. Du bör också kontrollera ditt batteri, luftfilter och däck när du byter olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142966.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.