1955 Chevy Truck specifikationer

De lätta pickup lastbilar byggda av Chevrolet division av General Motors för 1955 såldes till bönder och ranchägare som lastbilar elarbeten. De var nästan identiska med de GMC lastbilar av samma år. Endast motorer, galler, bakluckor och navkapslar var annorlunda. Bilarna värderas av samlare och konservatorer för sin enkelhet och klassisk design. 1955 Modeller

Chevrolet producerade sina 1955 pickup lastbilar i två separata serier. De Advance Design lastbilar byggdes från 1947 till början av 1955. Arbetsgruppens lastbilar byggdes från 1955 till 1959. De lastbilar tillverkades i en mängd olika modeller och stilar kropp. De var tillgängliga så korta sängar, platt-sängar, plattform och modeller intressenter. De byggdes också som helt slutna panel lastbilar, Suburban bär overaller och modeller leverans. Det överförda overaller hade tre stolsrader medan leverans modeller hade framsäten med bakre förvaringsutrymme.
Motor

Chevy lastbilar för 1955 presenterade den standard Thriftmaster inline sex -cylindrig motor. Den använde en Rochester enpipiga downdraft förgasare eller en Carter updraft typ. De förgasare hade manuella drosslar. Den 235,5 kubiktum, hade överliggande ventil raka sexcylindriga en borrning och slaglängd 3,56 3,94 inches. Dess kompressionsförhållandet var 7.5:1 och det idled vid 475 rpm. Den producerade 112 hästkrafter vid 3.700 rpm med ett maximalt vridmoment på 200 foot-pounds vid 2.000 rpm. Motorn hade platthuvade kolvar gjuten aluminium med stål fjäderben och drop-smidda vevstakar. Serie 2-motorn genererat 123 hästkrafter. Motorerna används oljefyllda luftrenare med inbyggd ljuddämpare och flame-avledare.
Chassis

1955 Chevy lastbilar hade varmvalsad, inlagd- stållejdare ramar. De främre och bakre fjädring lämnades av krom kolstål legerat semi-elliptiska bladfjädrar. Bilarna hade hydrauliska absorbenter kolvs chock. Den halvflytande bakaxel hade en svetsad, pressade bostäder stål banjo. De mickar använde en standard GM manuell treväxlad synkro-mesh transmission med växelreglage monterade på rattstången. Detta arrangemang var känd som "tre-på-trädet." En tung treväxlad Borg-Warner eller en GM fyrväxlad låda med ett golv shifter var frivillig. Kopplingen var en torr, singel-skylt typ med vävt eller gjuten asbest på plattans ytskikt. De lastbilar som används servo-typ enda ankare, trum-bromsar med asbest foder. De första Chevy lastbilar har fabrik whitewall däck var 1955 modellerna. Lastbilarna presenterade gul-furu sängar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142941.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.