Pneumatiska Delar av en Luftbromsar System

Pneumatiska luftbromsar fungerar på principen om multiplikativ kraft ansökan, inte olikt den vanliga spaken. Luft bromsar är ett vanligt inslag på stora tunga fordon som bussar och 18-hjulingar. Luft bromsar kräver ofta speciella kompletterande licensen certifiering på grund av sin komplexa natur, som kräver drivrutiner för att vara medveten om det system så att de kan felsöka det om behov uppstår. Genom 1950-talet, var tryckluftsbromsar vanligt på amerikanska militära fordon. Luftkompressor och Reservoir Tankar

Luftkompressorn del av ett pneumatiskt bromssystem fungerar som en anordning ganska lika i inre utseende till en förbränningsmotor. Luftkompressorn använder komprimering cylindrar och enkelriktad, spring-backed ventiler att trycksätta luften, som sedan skjuts in i en eller flera reservoar tankar. Addera Säkerhet och bromsventiler
< p> Säkerhet tryckavlastande ventiler är alltid knutna till pneumatiska luftbroms luft vattenmagasinen för att förhindra överfyllning, vilket kan leda till att fartyget att brista. Längre ner på linjen, förbi reservoaren tankar, är de bromsventiler själva, som matar luft till bromscylindern. Dessa ventiler är också våren-backed, enkelriktade mekanismer för att förhindra gasformigt backflöde. De bromsventiler öppna när föraren trampar på bromspedalen tillåter luft att strömma in i bromscylindern.
Membrancylinder

bromscylinder består av det yttre metallhöljet, som innehåller ett gummimembran och kolven tryckstången. Höljet och tryckstången arbeta tillsammans för att applicera tryck på bromsklossen. Tryckluft expanderar gummimembranet och in genom högtryck bromsventiler. Bromsbelägget griper hjulet bromsyta, bromsa fordonet.
Tryckslang

Under hela pneumatiska tryckluftbromssystem är en serie av trycksatta lufttuber konstruerade av tunga -tull armerat gummi eller metall, beroende på regionala säkerhetskrav. Trycksatt luftslangen är generellt förbunden med gummi eller syntetiska O-ringar för slangkopplingar och för att säkerställa en lufttät tätning. Åkarna passerar mellan de nationella gränserna måste se till att tryckslang i fordonet fastnar på både deras lokala och regionala säkerhetsstandarder för att undvika möjligheten att myndigheterna drar dem över och förklara fordonet osäkra.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142940.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.