Typer av last Lastbilar

Lastbilar klassificeras utifrån hur de är byggda och hur mycket tyngd som de kan bära. Lär dig skillnaden mellan de olika typerna av last lastbilar, om du är intresserad av en karriär inom transportbranschen. Detta är viktigt eftersom olika licenser som krävs för att driva olika typer av lastbilar och olika lagar gäller för vissa typer av fordon. Observera också att det faktiska rättsliga definitioner av viktklasser lastbil, och de krav licens för att köra dem, kan variera från stat till stat. Lätta lastbilar

Lätta lastbilar är den minsta typen av lastbilar, och används för att leverera endast liten last, oftast inom en och samma stad. Konventionella pickup lastbilar hör till denna kategori. Men mindre paketleveranstjänster lastbilar också ofta betraktas som lätta lastbilar, och därmed också förtjänar omnämnande som en kategori av last lastbil. Ett fordon med en totalvikt (GVWR) på upp till 14000 kg. kommer att klassificeras som en lätt lastbil.
medeltunga lastbilar
p Det finns ett antal fordon som faller under kategorin av medeltunga lastbilar. Ambulanser eller sopbilar faller ofta in i denna kategori. Ett betydande antal av ett stycke leverans lastbilar med ett stort lastutrymme kommer att klassas som medeltunga lastbilar. I Washington, är medeltunga lastbilar klassas som de med en GVWR mellan 14.001 och 33.000 £. Typiskt semifinal
stora lastbilar

Stora lastbilar. Varje fordon med en GVWR av mer än 33.000 pund. skulle falla i denna kategori. Stora lastbilar med en tandem axel eller delad axel inställning används för långväga gods flyttar utgör majoriteten av denna kategori. För att driva dessa typer av lastbilar, kommer en person behöver normalt den högsta nivån av kommersiell licens som erbjuds i deras tillstånd.
Axel Klassificering

Förutom att klassificera lastbilar vikt, de är också ofta klassificeras baserat på antalet axlar som de har. Till exempel i Kalifornien, låter en klass B-körkort en person att köra fordon med tre axlar, men de kräver en klass A för att driva fordon med ett större antal axlar.

Federal Highway Administration klassificerar fordon med axeln , börjar med lastbilar som består av en enda enhet och har två axlar och sex däck, och rör sig hela vägen upp till sju eller fler flera långtradare i deras största kategorin. Varje kategori däremellan klassificeras av antalet axlar, och om lastbilen är en singel eller multi-unit fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142936.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.