Vad är funktionen av smog pump på en lastbil ?

Fordon kontroll av utsläpp hänvisar till praxis för att minska utsläpp från fordon , som består av luftföroreningar som ger negativa effekter på miljön och människors hälsa . En smog pump på en trunk är ett fordon för kontroll av utsläpp åtgärd inleddes 1966 . Smog Pump

smog pump , slang för luft injektion eller sekundär lufttillförsel , används för att injicera luft i avgaserna , eller gas som uppstår som ett resultat av förbränningen av bränslet. Denna luft injektion möjliggör en mer fullständig förbränning av avgaserna .
Katalysator Support

Införandet av katalysatorer , eller enheter som används för att minska toxiciteten av utsläpp från förbränningsmotorer motorer , orsakade roll luft insprutningssystem att skifta från primär till sekundär . När motorn värms , är luft sprutas nedströms in i katalysatorn för att bistå omvandlare med katalys av kolmonoxid och oförbrända kolväten .
Truck Pump

Air insprutningssystem ansluta till lastbilen via en vingpump , som vrids av ett bälte fäst till lastbilens dieselmotor. En vingpumpen hänvisar till en pump med vingar monterade på en rotor som roterar inuti en hålighet . Vingen pumpens intag av luften filtreras via en skärm som roterar. Tryckluft skickas till motorns insprutningssystem punkter där den passerar in i avgaserna .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142924.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.