Vad är en semi s kompressionsbroms ?

Du kanske tror att traktorn långtradare bo säkert går utför med konventionella bromssystem . Detta är fallet en del av tiden , men andra gånger trucken går för snabbt eller minskningen är så brant att trucken kräver användning av en kompressions bromssystemet. Olika namn

kompressionsbroms för en traktor , eller semi , även kallad en " Jake Brake . " Detta namn är faktiskt ett registrerat varumärke som tillhör Jacobs Vehicle Systems Inc. Det används ofta som slang för att hänvisa till de system kompressionsbroms i allmänhet men tekniskt endast avser bromssystem som byggts av Jacobs Vehicle Systems .
syfte

en traktor komprimering bromssystemet är en speciell typ av broms som används för att bromsa fordonet i en nedförsbacke . Istället för att använda däck och normala bromssystemet , använder en komprimering bromssystem motorn för att styra fordonet .
Så fungerar

I en normal motor stroke är däcken används för att komprimera luften inuti motorkolven . Kolven är den del av fordonet som vänder hjulen. Vid varje kompression , en gnista tänder bränsle. Denna explosion förflyttar kolven och returnerar energi till däcken , som komprimerar kolven igen . I en komprimerad system, men efter däcken komprimera luften i kolven luften frigörs och sprids i hela avgassystemet . Energin är inte tillbaka till däcken och får fordonet att sakta med varje kolvslag .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142914.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.