1996 Ford Ranger Specs

Ford Ranger har varit en stapelvara i den amerikanska bilindustrin i årtionden, dating till 1983 som en kompakt lastbil som säljs som ett mindre alternativ och trim paket för Fords F-serie lastbilar. Vissa Ranger-modeller har funnits med dieselmotorer, sport-formaterad GT och STX paket och modeller Splash med flareside sängar. Uppdateringar för 1996

En av de viktigaste uppdateringarna för 1996 års modell ingår ett passagerarsidan krockkudde, som kan inaktiveras och återaktiveras via en instrumentbrädan, möjliggör försiktighetsåtgärder som ska vidtas när man använder en bakre- vänd bilbarnstol. Ford började också att utfärda ett intyg som garanterar att alla Ford Ranger motorer skulle pågå upp till 100.000 miles mellan optimeringar, förutsatt att normala körförhållanden följdes och vätskor och filter byttes regelbundet. I 1996 sågar också tillgängligheten av Ford Ranger Splash s flareside kropp stil för andra Ranger trim paket. Super-hyttmodeller kom också utrustad med privacy glass.
Stilar och specifikationer

1996 Ford Ranger såldes i 19 olika utföranden stilar och paket, inklusive extra lång hytter med korta eller långa sängar, fyrhjulsdrift, Splash trim stilar, super-hytter och STX upplagor. Två olika motorer fanns tillgängliga för Ford Ranger beroende på modell och trim stil. En 2,3-liters motorn var tillgänglig med 112 hästkrafter och en 135 pund-fot mätning för moment. En större 3,0-liters, sexcylindrig motor fanns även med 147 hästkrafter och 179 pund-fot för vridmoment. Bensintanken till Ford Ranger varierade från 17 liter till 20,50 liter.

Beroende på modell, varierade Ford Ranger 18-22 miles per gallon i staden och 24 till 27 miles per gallon på motorvägen . Alla Ford Ranger modeller kom med en valfri fyra-växlad automatlåda med överväxel och kom med en vanlig femväxlad manuell växellåda med överväxel. Ford Rangers ingår också ett multipoint insprutningssystem. Beroende på modell, hade Ranger brutto rating fordonets vikt varierar från £ 4180. till £ 4920. och en lastkapacitet upp till 1.650 kg.
Funktioner och recensioner
p Alla Ford Rangers kom utrustade med ett låsningsfritt bromssystem, servostyrning och AM /FM-stereo. Den 4,0-liters V6-motor, som finns på olika modeller, möjliggjorde snabb upphämtning och acceleration. Enligt Edmunds, presenterade den automatiska transmissionen smidig växling åt båda hållen, och fyra-wheel-drive alternativet var lätt att samarbeta med en knapptryckning. Edmunds sade också Ranger hade en väldesignad suspension som gjorde det möjligt att manövrera, hörn och hantera enkelt med "god styrning feedback." Andra funktioner för 1996 Ford Ranger modeller ingår alternativ för en CD-spelare, dimljus, farthållare, elektriska fönsterhissar, makt dörrlås, luftkonditionering och eldrivna ytterbackspeglarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142896.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.