Hur du sätter en traktor

Turning en traktor kräver en hög grad av medvetenhet och oro för säkerheten. Traktortrailers genomsnitt mellan 50 och 100 meter i längd. Att veta hur man vänder ett av dessa fordon på ett säkert sätt runt ett hörn är obligatoriskt innan du kör genom trafiken. Vänstersvängar har färre blinda fläckar än högersvängar eftersom föraren vänder mot förarens sida av fordonet, men högersvängar är inte så lätt eftersom föraren vänder mot passagerarsidan av fordon med en ökad blind fläck. När du vrider vänster, kan föraren använda chaufför-sidan spegeln och även stack ut huvudet genom fönstret för att titta, men när man svänger höger, kan föraren endast använda passagerarsidans spegel för att se när du svänger. Saker du behöver
passagerarsidans spegel
chaufför-sidan spegeln
Visa fler instruktioner
Högra Slår
1

Slå på din högersväng signal 300 meter före sekelskiftet.
2

Leta i din chaufför-sidan spegeln för att se om några fordon finns till vänster om ditt fordon. Vänta för dessa fordon att passera. Bo i rätt körfält fram till 100 meter före sekelskiftet. Sakta fordonet till 5 till 10 miles per timme genom att trycka på bromsen och flytta ner till en lägre växel.
3

Kontrollera chaufför-sidan spegeln igen för trafik och vrid sedan ratten till vänster och gå över till det vänstra körfältet. Kör rakt in i korsningen, och när de bakre hjulen på traktorn har kommit in i korsningen, vrid ratten åt höger. Titta in i passagerar-sidan spegeln och se trailern däcken så att de rensar trottoaren. Titta tillbaka mot vänster sida av traktorn för att säkerställa att det kommer att radera alla fordon eller hinder i dess väg. Om det inte finns tillräckligt med utrymme, sedan föra traktorn släpvagn till ett fullt stopp. Slå på din saftblandare. Sakta tillbaka upp traktorn, hålla ett öga på trafiken bakom och vid sidan av ditt fordon med hjälp av dina speglar. Tillbaka upp tills du kan gå framåt igen utan att träffa något.
Vänstervarv
4

Slå på vänster blinkers 300 meter innan svängen.

5

Titta in i passagerarsidans spegel för fordon. Titta i din chaufför-side spegel för fordon som kan finnas i din väg. Vänta för dessa fordon att passera. Få i vänster varv körfält, om tillämpligt. Sakta fordonet till 10 till 15 miles per timme genom att trycka på dina bromsar och flytta ner till en lägre växel.
6

Kör hela traktorn och trailern i korsningen, och när de bakre däcken på släpvagnen har kommit in i korsningen, vrid ratten åt vänster. Kontrollera din passagerarsidans spegel för fordon för att säkerställa att det finns ingen bredvid dig. Drift i höger körfält när du svänger höger och sedan undersöka chaufför-sidan spegeln för att se till att din släpvagn rensar eventuella hinder eller fordon i sin väg. Stanna bilen om släpet inte går att rensa. Slå på din saftblandare och säkerhetskopiera riggen tills du kan gå framåt igen utan att träffa något med din släpvagn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142891.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.