Turning Tips för traktortrailers

En stor del av den amerikanska ekonomin beror på transport av gods på traktorns släp. Enligt TruckDriverExam, många lastbilschaufförer är på väg i minst en vecka i taget, vilket har potential att vända köra in i en rutinmässig aktivitet. Även erfarna förare kan dra nytta av att borsta upp på säkerhetstips för att säkerställa att alla anländer till sin destination snabbt och säkert. Sakta ner och andas

Trots avmattning kan tyckas vara en självklarhet, lastbilsförare, liksom många andra bilister är känsliga för att få in en rush genom att försöka möta en deadline. När hastigheten stiger, går förmågan att tänka kritiskt och göra noggranna beslut nedåt. Att hålla lugnet och ta ett djupt andetag kan hjälpa till att undvika panik och stress som kan uppstå på trafikerade vägar. Den Truckers rapporten rekommenderar att du sakta ner innan en kurva och "makt genom kurvan" så att lastbilen alltid drar släpet snarare än att trailern skjuta dig igenom kurvan. Enligt NewbieDriver är fortkörning den viktigaste faktorn i 20 procent av alla dödsolyckor med stora lastbilar.
Check Speglar
speglar

Kontrollera att rensa blinda fläckar så mycket som möjligt när du närmar dig en sväng. Ibland bilister är otåliga och försöker pressa igenom rätt körfält när en lastbil gör ett stort högersväng. Detta kan resultera i en olycka när bilen närmar lastbilens döda vinkeln och fastnar mellan truck och den sida av vägen.
Använd Shoulder på Two Lane Roads

Om du är på en tvåfilig väg med massor av trafik bakom dig, dra över till den högra axeln i väntan på att göra en högersväng, snarare än att stoppa alla andra i båda körfält medan du slår. Detta kommer att bidra till att förhindra eventuella olyckor från fordon efter alltför nära varandra samt hålla trafikflödet flyttar. När vägen är klar, kan du sedan gå vidare när du närmar dig högersväng och säkert göra en stor högersväng. Addera Rollover Förebyggande

När du närmar dig en sväng på en större väg, är det tillrådligt för åkarna att sänka sin hastighet till fem till 10 miles per timme under skyltad hastighet för att bäst förebygga rollovers. Lastbilar har en hög tyngdpunkt och kan rulla över om föraren inte är fullt medvetna om deras hastighet och den kommande hörnet och villkor vägbanan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142882.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.