1956 GMC Trucks Specifikationer

1956 bildat ett års arbete som gjort betydande ändringar i GMC truck varumärke, som ägs av General Motors. Letar du efter en ökning av marknadsandelen, lagt GMC mer styrka till motorn, omgjorda axlarna och transmission, samt lagt till en 12-volts elsystem för bättre belysning för att locka kunder. Ännu år senare, den mest märkbara funktionerna på GMC '56 är den unika främre röret galler och korta lastbil säng som följde med fordonet. Motor Detaljer

stock motor pumpas ut sex cylindrar värde av makt, som ger pålitliga prestanda och tillförlitlighet som förväntades av GMC lastbilar med återkommande kunder.

1956 GMC 100 och 300-serien pickup lastbilar vägde in på en 1/2-ton. Motorn i båda lastbilsmodeller mätte cirka 270 cubic inches och lägga ut mellan 120 och 130 hästkrafter, beroende på varvtal på tiden.

En mer kraftfull åtta-cylindrig motor också producerades för samma tid år 1956 , producerar upp till 180 hästkrafter. Storleken på denna motor nådde så mycket som 288 cubic inches.

550 och 600 serielastbilar flyttade med en ännu starkare åtta-cylindrig motor som knuffade ut 210 hästkrafter och hade upp till 324 cubic inches i förskjutning.

Transmission och bromsar

transmission för GMC lastbilar i 1956 använde en treväxlad design. Lastbilen var bromsas av servobromsar, en ny strategi i lastbil bromssystem, som tidigare bara använt vanligt system kabeldrag för aktivering trumbromsar. Drivlinan var redone samt

. Föregående års modell hade en drivlina kardanröret. De 1956 lastbilar började användningen av GMC: s öppna drivaxel. Denna nya design gjorde det mycket lättare för mekanikerna att komma in i systemet för att utföra reparationer.
Fjädring och Hjul

Suspension refitted att ta itu med styrka och vibrationer starkare 1956 GMC motorer som utrustas i lastbilen linjen. Road Shock Damper (RSD) Suspension skapades och installeras på lastbilar med hopp om att göra resan mer lik en personbil än en last lastbil.

Extra tillbehör förändringar på '56 lastbilen ingår blinkers, förbättrade backspeglar på lastbilen dörrar, elektriska vindrutetorkare samt bättre belysning på grund av en ny, ljusare 12-volts elsystem.

hjulet världen, tog GMC en ny vändning och började införliva slanglösa däck på sina bilar för första gången år 1956. Men vissa kunder föredrar fortfarande innerslangar, så ett alternativ för tubed däck fortfarande hölls tillgängliga via återförsäljare.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142814.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.