Hur man byter gasspjällslägets sensor i GMC Fordon

GMC fordon började använda sensorer Gasspjällslägets i mitten av 1980-talet då datoriserade motorreglage infördes. Av alla givare på motorn, är gasspjällssensorn den enda som kommunicerar tågförarinmatning till datorn. När gaspedalen flyttar, flyttar gasreglaget sensorn även i direkt respons på förarens kommandon. När gaspedalen rör sig, är en spänning signal från 0,5 volt till 5,0 volt skickas till motorns dator. Om sensorn inte har datorn ingen exakt kontroll över motorns bränsletillförsel. Byte av sensor är viktigt för god prestanda. Saker du behöver
1/4-tums Hylsnyckelsats
Voltmeter
Wire-Pierce sonder
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorn och höja huven på GMC fordon. I de flesta fall ta bort luftrenaren som täcker spjällhuset. Leta gaspedalen koppling. Mittemot gasreglaget, på motsatt sida av spjällhuset, är gasspjällssensorn belägen. Det bultar över gasspjället axeln och har tre kablarna med en snap-in kontakt. Lämna inte batteriet anslutet. Precise sensorspänningen justeringar är nödvändiga när den nya sensorn är installerad.
2

Dra gasreglaget sensorn genom att lyfta upp kontakten klippet och dra direkt tillbaka på kontakten. Unbolt sensorn med hjälp av en hylsa för att passa små bultar. Dessa låses med gänglås förening, så var noga med att hålla stadigt tryck och inte beröva de skruvskallar.
3

Montera en ny sensor och löst montera bultarna på plats, Notice hur bulthålen på sensorn är slitsade. Dra åt bultarna bara tillräckligt för att låta den nya sensorn till något röra sig fram och tillbaka för slutlig justering. Anslut sensorn kontakten och klipp wire-piercing sönder på mitten och vänster tråd. Slå på tändningen och ställ in voltmeter till 12-volt skala. Justera gas sensor, med gasen helt stängd, till 0,5 volt. Dra åt de små skruvarna.
4

Byt luftfiltret och lägre huven. Starta GMC och utför en provkörning för att se till att systemet fungerar korrekt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142713.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.