Hur man identifierar en motor i en 1990 F150

Basen Motorn erbjuds på 1990 Ford F-150 var den 4,9 liters, 300-kubik-tums inline sex med V-8 alternativ. V-8 alternativ inkluderade 5,0-liters, 302-kubik-tums och 5,8-liters 351-kubik-tums. Snabb identifiering är möjlig med hjälp av visuella metoder eller genom att placera motorn taggen. Den Vehicle Identification Number kan behövas för att differentiera 302 och 351. Instruktioner
en

Undersök motorn för att avgöra om det är en inline sex-cylinder eller en V-8. Den inline-sex har en rad av cylindrar med sex tändstift, den åtta-cylindriga har en "V"-form med två rader av cylindrar, pluggar fyra gnista vardera. Den sexcylindriga är det 300 kubik-tum och de åtta cylindrarna är antingen 302 eller 351 kubik-tum.
2

Hitta taggen motoridentifikationsnummer. Bifogat i fabriken, är denna tagg normalt finns på motorblocket runt spolen bultarna. Den översta raden i taggen identifierar motorns storlek och årsmodell. Enligt Fordification.com 's motor tag dechiffrera sida, är den första gruppen motorns slagvolym, antingen 300, 302 eller 351. Den andra grupperingen är de två sista siffrorna i årsmodell (se referenser). Eftersom denna tagg inte är permanent ansluten till motorn, kan det eller inte kan vara närvarande.
3

Leta siffrorna motor gjutning. På åtta-cylindriga motorer, är gjutning koden placerad på passagerarsidan av motorblocket placerade där starter bultarna till bell bostäder, och att ta bort startmotorn är nödvändigt att se numret. På sex-cylindriga motorer, är gjutning numret finns på passagerarsidan, mot baksidan av motorn. Till exempel kommer en typisk motor gjutning numret läsa "C80E-6015-A."
4

avkoda numret motor gjutning. Prefixet, eller fyra första positionerna, är det viktigaste. De mellersta fyra siffror, "6015," föreställer Fords standard beteckning motorblocket. Koden prefixet "F0TE" är standard gjutning för 1990 lastbilsmotorer, "F" för årtionde, 1990-talet, "0" för året beteckningen, "TE" för lastbilsmotorer. De sista bokstäverna representerar beteckningar teknikavdelning eller versioner del.
5

Derivera 302 från 351. Lokalisera fordonet taggen Identification Number, synlig genom vindrutan, på förarsidan streck. Den åttonde positionen av koden är motorns beteckningen "H" är en 351, "N" är en 302.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142675.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.