Hur man tar bort en Ford 7,3 Turbo

Den 7,3-liters dieselmotor Ford använde i sina tunga pickup lastbilar fram till 2003 är faktiskt tillverkas av Navistar. Denna motor, som kallas Powerstroke, är turboladdad för att öka dess effekt. Monterad på toppen av motorn, använder turboladdaren avgaser för att driva en stor mängd luft in i motorns insugningssystem. Denna inledning av luft gör att bränslet kan brinna effektivare med mindre rök från avgasröret, samtidigt skapa mer effekt och vridmoment. Du kan behöva ta bort en sliten eller trasig turbo från motorn för reparation eller utbyte. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
spärrnyckel
Rena trasor
Spårskruvmejsel
Penetrerande vätska
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven och koppla bort de negativa batteripolerna från båda batterierna genom att lossa polklämma med en skiftnyckel och lyfta dem rakt upp. Skjut de negativa kablarna åt sidan.
2

Lokalisera den stora svarta röret turboaggregat intag ovanpå motorn. Dra den lilla gröna slangen från röret, och skjut den åt sidan. Leta reda på gjutet aluminium "X" rörstycke precis framför turboladdaren ovanpå motorn. Unbolt modulen boost kontroll från röret med en skiftnyckel, och skjut den åt sidan. Unbolt trådarna temperaturgivare från "X"-rör med en liten skiftnyckel. Dra trådarna från sina monteringsnitarna, och skjuta dem åt sidan. Dra eventuella återstående slangar från "X" rör i förberedelse för röret tas bort. Addera 3

Lossa klämmorna på vardera änden av "X" rör med en hylsa och spärrskaft. Skjut slangarna utanför varje ände av röret, sedan lyfta röret rakt upp från motorrummet och placera den åt sidan. Stuff rena trasor i de nu-exponerade intag rören för att förhindra främmande föremål från att falla in i öppningarna.
4

Lossa klämman som fäster avgas ner röret från turbon med en 7/16-inch hylsa och spärrskaft. Bänd röret från turbon med en stor skruvmejsel. Spraya genomträngande olja på de 7/16-inch spännskruven på turbo inloppsrör, och låt den suga in Lossa bulten med en hylsa och spärrskaft.
5

Placera handen under turbon och lossa styrstången från styrstången veven genom att skjuta det mot turbo piedestal bas. Dra den lilla röda slangen från turbon ställdon, och skjut den sidan. Lossa och ta bort de två skruvarna som fäster turbo på piedestal med en hylsa och spärrskaft. Lyft turbo rakt upp, och ta bort den från motorrummet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142673.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.