Hur gör jag bogsera med en 1500 HEMI?

I över 24 år har Dodge byggt på grunden av sin lastbil, Dodge Ram, ibland omkonstruktion det. År 2005 lades Dodge Hemi motorn till sitt Dodge Ram 1500, 2500 och 3500 modellerna. Den starka 5.7L V-8 motor gjorde robust, klarar Dodge Ram 1500, ännu kraftfullare genom att öka dragkapacitet. Bogsering med en Hemi motor kräver en lastbil i gott skick och all nödvändig utrustning. Saker du behöver
Hitch
Visa fler instruktioner
1

boka en tid med en ansedd mekaniker att inspektera din Dodge 1500 Hemi. Lastbilen Ägaren kan också prata med mekanikern under truckens årliga inspektion för att avgöra om lastbilen klarar bogsering.
2

Installera ett skumt. En lastbil butik eller reparationsverkstad med en kunnig mekaniker passar denna uppgift. Mekanikern kan också koppla broms-och signallampor att dra en släpvagn. Typen av hitch beror på behoven hos lastbilen ägaren och den potentiella släpvagn. Svanhals trailers kräver en svanhals-liknande hake, som ansluter i mitten av flaket. Stötfångare pull missöden fäster under stötfångaren. Den bogsering lyftkapacitet avgör också den klass av problem. Dodge Ram kan hantera upp till £ 10,250. Lastbilen ägaren bör ha en klass IV eller V hitch installerat för att få ut maximalt av lastbilen.
3

Hook lastbilen till släpet genom att backa den bakre delen av lastbilen till framsidan av släpfordonet. Passa in hitch bollen med den motsatta delen av släpvagnen tungan. En person som står på baksidan av lastbilen med tanke på föraren kan hjälpa första timers kunna rikta upp hitch och släpvagn.
4

Släpp trailern på kulan med hjälp av veven. Säkra kopplingen. Fästa släpets kedjorna till stötfångare eller dragkrok. Skjut trailerns elektriska kontakten i bilens uttag. Om kontakten typ inte matchar lastbilens, köpa en adapter från en lastbil eller bilverkstad.
5

Kontrollera bromsarna och lamporna genom att vrida på skygglappar eller trycka på lämplig pedalen. En andra person kan hjälpa föraren genom att stå bakom vagnen och kontrollera att de tänds när den tillämpas. För en förare hitching upp släpet ensam, slå på skygglapparna och gå till den bakre delen av släpvagnen för att kontrollera lamporna. Kontrollera att trucken är i "parken".
6

Ta bort alla stenar eller trä bakom däcken. Erfarna trailer dumprar sätta en stor sten eller bit av trä bakom ett eller båda släpvagn däck för att hålla vagnen från att glida bakåt utan en lastbil fäst vid den. En träbit kan också stödja tunga släpet. Ta bort det också.
7

Ställ in speglarna för att se sidorna och baktill på släpvagnen.
8

Sätt stammen i "Drive" och börja lära sig hur en släpvagn känns bakom Dodge Ram 1500. Var särskilt uppmärksam på snäva svängar och ger gott om utrymme för släpet att sluta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142650.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.