Hur man lossa en Semi Truck

Semi lastbilar, även känd som traktortrailers, används för att dra nästan varje råvara vi använder från en plats till en annan. När en lastbil når sin destination med en last av gods, behöver trucken skall lossas. Den massiva Storleken på lastbilen och dess last innebär att extra försiktighet och noggranna rutiner bör följas vid lossning av en lastbil. Efter ordentliga steg säkerställer att varorna mottagits i gott skick och alla anställda är säkra. Semi lastbilar ibland lossas vid lastkajer, men lastbilarna kommer ofta att behöva lossas längs gatorna utan lastkajer. Saker du behöver
Dock plattor
lastramp
rullbana
gaffeltruck
Stoppklossar
Visa fler instruktioner
Lossning vid Docks
1

Tillbaka till semi lastbil upp till bryggan, att komma så nära bryggan som möjligt.
2

Öppna trailer dörren långsamt och stå ur vägen så mycket som möjligt i de fall belastning är ostadig och faller ut ur släpet.
3

Sätt docka plattor på plats för att fylla luckorna mellan släpet och lastkaj. Om dockan är kortare eller längre än släpet, sedan lägga en ramp.
4

Sätt en rullbana på plats som sträcker sig från baksidan av lastbilen till området där lasten kommer att lagras. Om hela din last är inslagna och placeras på medar, sedan hoppa över detta steg
5

Plocka upp en ruta i taget från vagnen och placeras på rullbanan,. Lift med två personer om lådor är tunga. Med ett lätt tryck, kommer rutan rulla till slutet av bandet där övriga anställda kan stapla den i det angivna lagringsutrymmet.
6

Lift varje pall utanför lastbilen med en gaffeltruck och plats pallen i lämplig förvaring område, se till gaffeltruck operatören är licensierad. Alla andra anställda måste hålla ur vägen av gaffeltruck eftersom gaffeltruck operatören inte kommer att kunna se runt honom hela tiden.
7

Städa upp allt förpackningsmaterial som kan ha rivit bort lasten innehåll, stänga vagnen och dra iväg när du är säker på att det inte finns någon mötande trafik i lastutrymmet.
Lossning Utan Docks
8

Park semi truck så nära till dörren hos den mottagande parten som möjligt. Helst bör du parkera på plan mark för att förhindra att innehållet i din trailer från obalanserad blir och rinner ut i trailern.
9

Slå på lastbilens fyra-vägs varningsblinker att varna andra förare att du är parkerade. I många fall kommer semi lastbilar måste fördubbla park i ett körfält för att lasta trailern.
10

Engagera truckens nödbroms och hjulkilar hjul på varje hjul för att förhindra semi lastbil från rulla bakåt under avlastningen. De stoppklossar kommer att fungera som backup ifall nödbromsen misslyckas.
11

Öppna dörrarna till semi lastbil långsamt och stå ur vägen ifall lasten är instabil innehållet skvalpar ut av dörren
12

Placera en rullbana som ansluter från baksidan av transporten till den utsedda lagringsutrymmet,. justera höjden på transportören att vara i nivå med släp. Använd en lastramp, vilket är särskilt användbart om mottagaren inte har en rullbana.
13

bort en ruta i taget, placera den på rullbanan och ge den en knuff så att den . resor till den utsedda förvaring eller mottagande området
14

Lasta en pall av inslagna varor på en gång med en gaffeltruck, alltid använda en licensierad operatör gaffeltruck. Det här alternativet kan inte vara möjligt, särskilt om du måste lossa lastbilen medan dubbla parkerad längs en gata.
15

Stäng släpets dörrar, ta bort stoppklossar och dra bort från lossningsplatsen vid du är säker på att trafiken är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142517.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.