Hur man kan förbättra gas körsträcka på en 2003 Dodge Ram 1500 HEMI 5.7L

Med flyktiga kostnaden för gas, fler och fler människor sysslar med gas körsträcka på sin bil. De 2003 Dodge Ram 1500 med en HEMI motor används för dragande och dra, men betyder inte få den bästa gas körsträcka. Inte allt är förlorat på 2003 Dodge Ram. Det finns några små förändringar du kan göra för att förbättra bränsleekonomin. Instruktioner
1

Byt olja och få optimeringar regelbundet. De flesta tillverkare säger oljan på en bil ska bytas var 3000 miles. Ren olja reducerar uppbyggd och slitage på motorns delar. Optimeringar kontrollera att allt fungerar som det ska och kontrollera viktiga delar av fordonet. De flesta oljebyten och alla optimeringar kommer att omfatta kontroll av luftfilter. Ett smutsigt luftfilter tvingar motorn att arbeta hårdare och förbrukar mer gas. Andra saker som smutsiga tändstift och skadade bränslefilter kan ändras under optimeringar.
2

bli av med en onödig vikt. Ta bort objekt från sängen eller hytt som inte behövs varje dag kan minska den totala vikten av fordonet. Motorn måste arbeta hårdare när trucken är tyngre. Ta bort saker som oanvända verktyg och utrustning kan drastiskt förändra din gas körsträcka.
3

Installera ett sängöverkast. Alla mickar använder en stor mängd energi för att bekämpa luftmotstånd. Överkast göra sig av med drag som skapas av sängen av lastbilen. Ju mindre vindmotstånd, desto bättre bränsleekonomi vara. Säng täcker finns i en mängd olika stilar och priser. Även en tät presenning kan användas i en nypa för att minska motståndet i sängen.
4

Kontrollera lufttrycket i dina däck en gång i veckan om Ram drivs dagligen. När ett däck är låg, måste motorn arbeta hårdare för att dra lasten. Att hålla däcken ordentligt pumpade kommer också förlänga livslängden på däcken. Och kontrollera lufttrycket regelbundet kan hjälpa dig att upptäcka långsamma läckor i däcken.
5

Sakta farten och ändra din körstil. Undvik att trycka på gaspedalen i en plötslig rörelse. Sakta accelerera Ram minskar gas körsträcka. Räknar med stoppskyltar och rödljus så att du kan gradvis bromsa bilen ner. Konsekvent tryck eller gradvis tryck på gasen kronblad kommer att producera den bästa gas körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142499.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.