Hur man byter bromsar på en 2006 F150

2006 Ford F-150 är utrustad med hydrauliskt manövrerade, servoassisterade bromsar. De främre och bakre bromsarna är båda skivbromsar, så proceduren för att ändra alla fyra bromsarna är densamma. Om du märker att dina bromsar är slipning eller du börjar höra ett gnisslande ljud, kan det vara dags att byta bromsbeläggen. Eftersom friktionen är central för bilens bromssystem, bör du inspektera bromsbeläggen ofta för att säkerställa att ytorna är acceptabla. Saker du behöver
Stoppklossar
rörtång
pallbockar
Jack
Drop pan
Brake Cleaner Review Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Bromsbelägg
Anti-squeal förening
Visa fler instruktioner
1

Dra åt parkeringsbromsen och lossa något hjulets hjulmuttrarna.
2 < p> Lyft ena änden av fordonet upp med en domkraft och placera pallbockar under axeln nära varje hjul.
3

Lossa muttrarna resten av vägen. Ta bort muttrarna och hjulet.
4

bort ungefär två tredjedelar av vätskan genom avsugning det från huvudcylindern behållaren och kasta.
5

Placera ett avlopp pan under bromsen och rengör bromsok området, inklusive rotorer och trummor, med bromssystem renare. Den renare avfettar området och avlägsna smuts och bygga upp runt de delar i bromssystemet utan att lämna rester efter sig.
6

Tryck kolvarna på den bortre änden av bromsok in till hålen med en C-clamp att göra plats för de nya bromsbelägg. Se till att vätskan inte rinner när du trycker kolven i bromsoket hålet.
7

Ta bort de två bromsok montering bultar och dra bromsok bort. Häng den från styrarmen med en sektion av tråd, inte hänga bromsen med slangen
8

bort både bromsbelägg och kräng av slammerförhindrande klipp med en liten skruvmejsel.. Inspektera och rengör skallra slirar och installera tills klämmorna är helt insatt på förankringsplattan.
9

Inspektera nya bromsbelägg och sedan använda anti-squeal förening till stöd av plattorna. Seat den nya inre bromsbelägget i ankaret plattan först, följt av den yttre bromsklossen. Kontrollera att båda ändarna är inriktade och sitter i slammerförhindrande klipp.
10

Applicera högtemperaturfett till bromsok reglaget stiften och installera bromsok över dynorna. Montera bromsok fästbultar och vridmoment dem till 41 foot-pounds för de främre bromsarna och 28 ft-lbs för bakbromsarna.
11

tillbaka hjulet och dra åt muttrarna. Sänk bilen och dra åt muttrarna resten av vägen tills den är helt åtdragen.
12

Lägg bromsvätska i behållaren tills full. Pumpa bromsarna flera gånger så att elektroderna sitter ordentligt mot skivan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142469.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.