Hur koppla in en Släp

Koppla ihop en trailer för att bogsera stora portioner är lätt att använda ett skumt som matchar ändarna av lastbil och släp. Välja rätt skumt beror på olika faktorer såsom vikten för släpvagnen och de varor som det transporterar, samt truckens dragkapacitet. Olika typer av missöden är disponibla, en gemensam en består av en kula och kopplare som ansluter lastbilen till släpvagnen. Saker du behöver
Glidmedel
bromsvätska
Trailer jack
Lock Review Säkerhetskedjor
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera storleken av bollen och kopplingen på släpet och lastbilen. Bekräfta att storlekarna stämmer. Lägg smörjmedel till bollen. Fyll behållaren för skumt koppel hydrauliska broms-enhet, om någon, med bromsvätska.
2

Ställ fordonet. Flytta tungan av trailern uppåt så att det är ovanför truckens dragkulan. Be en medhjälpare att stå inför baksidan av dragfordonet, bredvid släpet tungan. Flytta lastbilen bakåt tills bollen är precis under kopplingen på släpvagnen tungan. Be din hjälpare att hjälpa till att placera lastbilen.
3

Hook upp släpet. Öppna spärren på dragkroken. Använd släpvagnen jack för att flytta släpet ner på bollen av dragfordonet. Att hålla spärren öppen, fortsätta sänka släpvagnen tills bollen passar in bollen koppel - jack benet ska vara fria från marken. Höj domkraften helt. Stäng kopplingen spärren och låsa den på plats.
4

Connect säkerhetskedjorna. Korsa säkerhetskedjorna under trailern tungan och ansluta dem till truckens chassi. Håll kedjorna slappa tillräckligt för att förhindra för mycket åtstramning vid skarpa svängar men tillräckligt stram för att hindra dem från att dra på trottoaren.
5

Kontrollera elektriska funktioner. Anslut kontakten på släpet tråden till lastbilen och slå på den för att kontrollera att alla lampor och blinkers fungerar korrekt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142439.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.