Hur får man bättre MPG på en 2008 Tundra

Pickup ägare älskar sina bilar och kommer sannolikt inte att byta till en kompakt bara på grund av gaspriserna eller ens på grund av hotet om global uppvärmning. De också använda sina lastbilar för arbete, så förbättrad bränsleekonomi säkerligen inte kommer att göra ont. Den 2008 Toyota Tundra blir en kombinerad - stad och motorväg - 15 miles per gallon och 356 miles per tank, enligt FuelEconomy.gov. Trucken har en 26,4-liters tank och kostar ca $ 61 fylla upp, som i november 2010. Instruktioner
1

Undvik överdriven acceleration. Enligt TundraHeadquarters.com, Tundra förbränner bränsle vid två gånger den normala hastigheten under acceleration. Räkna som du accelererar. Om det tar mindre än 10 sekunder att nå 60 miles per timme, måste du sakta ner om du vill spara bränsle. Försök att göra det till 60 i 10 till 15 sekunder.
2

Sakta ner. Kanske du inte älskar att hänga ut i höger körfält, men det aerodynamiska motståndet på din bil plockar upp avsevärt när du når 40 till 45 miles per timme och den bästa bränsleeffektivitet är på 55 miles per timme. Enligt FuelEconomy.gov, "Varje 5 mph du kör över 60 km /h är som att betala en extra $ 0,24 per gallon för gas." Addera 3

Kontrollera däcktrycket. Den bästa bränsleekonomi, enligt TundraHeadquarters.com, kan haft med en motorväg däck med en bil-liknande slitbanan, men en off-road lastbilsdäck kommer inte att ge fruktansvärda resultat om trycket är korrekt. Kontrollera din manual för specifika pounds per square inch mätning, men mellan 32 och 35 psi är bäst. Om du låter det sjunka under 30 psi, märker du definitivt skillnaden i bränsleekonomi.
4

Håll bakluckan på bilen och hålla den stängd. Vissa förare bort bakluckan eftersom de tror att det minskar motståndet. Men enligt National Research Council Canada, sänka bakluckan på en 6-fots hytten ökar motståndet med 5 procent, och mesh bakluckan locket på plats av en baklucka som faktiskt väcker det ytterligare 5 procent eller mer.
5 < p> Avlägsna onödig vikt från lastbilen. Att bli av med 100 kg. av övervikt kan minska bränsleförbrukningen med 1 procent till 2 procent.
6

Merge dina ärenden att göra längre resor. Det tar 15 minuter för din lastbil för att nå maximal effektivitet.
7

Använd farthållare. FuelEconomy.gov hävdar att bibehålla en konstant hastighet kommer att spara gas.
8

Använd överväxeln redskap, vilket saktar ner hastigheten på motorn (se Ref 3).


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142397.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.