1996 Ford Ranger: startar inte

Ford Ranger pickup började produceras 1983. Det är en kompakt lastbil som har mycket små revideringar sedan den första debut. Precis som i alla fordon, kan det finnas problem med Ranger start. Att veta hur man diagnostisera ett potentiellt problem kan hjälpa dig att avgöra om det är en gör-det-själv reparera eller om du behöver hjälp av en professionell. Instruktioner
1

Placera nyckeln i tändningslåset och vrid till "ON" läget, men starta inte bilen. Om nyckeln inte kommer att vända, kan hjulen låsas. Wiggle nyckeln försiktigt som du försöker att vrida ratten.
2

Kontrollera batteriet. När nyckeln är i "ON" läge, slå på innerbelysningen eller strålkastare. Om de inte kommer på sedan ditt bilbatteri töms eller har dött. Byt eller ladda batteriet vid behov.
3

Förvandla din nyckel för att starta bilen och lyssna efter ljud som kommer från fordonet. Ett klickande ljud indikerar att Rangers starter är felaktig. Inget ljud kan indikera att ett problem ligger i tändningslåset. En knackar buller är ett tecken på att bränslepumpen och tillhörande komponenter inte fungerar korrekt.
4

Smell motorn. Den 1996 Ford Ranger har en återkallelse på det på grund av läckande från hastighetskontroll avaktivering switch. När läckage inträffar, kan motorn överhettas och kommer att ha svårt att komma igång igen. Om du märker överhettning, ägna stor uppmärksamhet åt något röka eller brinnande dofter. Ford kommer att åtgärda problemet på berörda enheter.
5

Kontrollera vätskenivåer. Lägg en gallon gas och prova att starta. Medan Ranger har en gas mätare, kan det ibland vara problem med tillförlitligheten i mätaren. Kontrollera olje-och transmission nivåer. Om vätskenivåer är låg eller obefintlig, kan det ta tillfället i motorn och få den att inte starta. En låg nivå kan också meddela dig att det kan finnas en läcka. Det har förekommit klagomål från kunder att 1996 Ranger har problem med gasen filler slangen blir spruckna och torra ruttnade, vilket kan orsaka gas läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142389.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.