Vad är skillnaden mellan en klass III och klass IV-mottagare Hitch?

Det finns fem klasser av regelbunden-duty, mottagare-typ dragkrokar, graderade från I (en) till V (fem) i fråga om bärförmåga och avsedd användning. Kapaciteten på skumt är lika viktig som den dragkapacitet på själva fordonet. Light-Duty Hitches

Mottagare missöden montera under den bakre stötfångaren och är fästa vid fordonets ram. En klass I skumt är den minsta, den är utformad för att användas på personbilar och har fått betyget att bogsera upp till 2.000 pounds. Den något större klass II skumt kan hantera upp till 3500 pounds, och kan hittas på små sport-utility och crossover fordon. De DRAGKROK glider in en 1,25-tums "mottagare" slang, därav namnet. Addera Klass III

För större trailers, är en klass III eller IV hitch rekommenderas . Den klass III Hitch har en kraftigare infästning och en större, 2-tums mottagare röret, och finns ofta på full-size pickups. Den kan hantera upp till 8000 pounds, med 800 pounds av tunga vikt.
Klass IV

klass IV Hitch använder också en 2-tums mottagare box , men kraftigare konstruktion gör dess förmåga att gå upp till 10.000 pounds och 1000 pounds av tunga vikt. Klass IV missöden är traditionellt endast på tunga pickuper som är klassade för att bogsera det mycket vikt.
Mer information

tyngre fortfarande 12.000 pund klass V Hitch är i allmänhet finns på super-sized medeltunga lastbilar. Trailers som går utöver denna kapacitet är oftast utrustade med ett femte hjul-typ design som flyttar tungan vikt framför bakaxeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142379.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.