Hur man ska värdera gamla Pickup

Som pickup beslutsfattare har börjat göra dem med flera hytt val, och lagt till mer lyxiga interiörer, fortsätter den drivande allmänhetens preferenser för upphämtning att klättra. Den dubbel-plikt egenskap folk transportör och sånt dumpern gör bara mer meningsfullt för många förare. Vävt in denna preferens för pickup är också en solid beundran och uppskattning för äldre lastbilar. Bland riktiga pickup entusiaster, kan de hålla ännu mer status än sina nyare, mer lyxiga motsvarigheter. Att ta sig tid att noggrant utvärdera en gammal pickup kan landa dig en riktig vinst. Instruktioner
1

Kontrollera med ägaren för den ursprungliga bruksanvisningen och all pappersarbete som har överlevt. Fråga efter eventuella överlevande tjänsten poster på lastbilen, oavsett hur gamla lastbilen och register kan vara. Försök att upprätta register över ägandet eftersom den köptes ny. Allt detta papper adderar värde till lastbilen.
2 Veta när att steg bort från en affär.

Fråga om originalutrustning som fortfarande är på lastbilen. Ta reda på om motorn är original, har byggts om eller bytas ut. Be om samma information om lastbilens drivlina och växellåda.
3

Bekräfta med ägaren att hastighetsmätaren fortfarande fungerar. Titta på hastighetsmätaren för att kontrollera körsträcka. Fråga ägaren om de är de ursprungliga miles eller om de har vänt tillbaka eller återställa.
4 noggrant kontrollera lastbilen kommer att berätta för dig hur mycket du behöver spendera för att få den i toppskick.

Sitt ner i förarsätet och kontrollera de grundläggande funktionerna i kopplingen, shifter och bromspedalen. Lägg växelspaken genom hela sitt utbud av rörelse, kontroll av styvhet eller motstånd och några ovanliga ljud och glapp.
5

Vrid tändningen, vev bilen och titta på instrumenteringen för vad som fortfarande fungerar och vad inte. Kontrollera vindrutetorkare, signalhorn och alla andra mätare och tillbehör, inklusive klockan, för att se till att de fungerar. Rusa inte motorn, men ta bort foten från gaspedalen för att se om den går på tomgång stadigt.
6 Vissa lastbilar är bara värt att ta en chans på.

Sätt trucken i växel och kör långsamt, lyssna noga för några ovanliga motorljud eller förstoftning. Ta trucken genom hela skalan av överförings förändringar och gradvis öka din hastighet till 55 mph. Lyssna och leta efter tecken på operativa frågor. Vid något tillfälle under frekvensomriktaren, kontrollera styrningen banan genom att vrida ratten så långt det går i båda riktningarna, sedan kontrollera omvänt.
7

Parkera trucken, öppna huven och inspektera noggrant allt i motorrummet för läckor, tårar, röta och förfall. Kontrollera kylaren och alla slangar. Krypa under bilen och inspektera den för läckage. Kontrollera mönstret däckslitage och avgassystem.
8 Vanligtvis är villkoret av utsidan en indikation av interiören.

Titta över lastbilen interiör noga, kontrollera skicket på mattan, dörrpaneler och headliner. Dra fram sätet och kontrollera området bakom den för rost. Om alla kontroller på ett tillfredsställande sätt, har du just hittat en äldre pickup värt att äga, göra ett erbjudande Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142361.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.