Hur man gör min Ford F150 presterar bättre

Många Ford F-150 ägare letar efter metoder för att öka den totala prestandan för sina pickup lastbilar. Vissa ägare är ute efter att göra sin F-150 mer bränsleeffektiva för att maximera sina miles per gallon och spara lite pengar på gas pump. Några egna äldre Ford F-150 modeller och behöver förlänga motorns livslängd. Om du tillhör någon av dessa kategorier, försök att införliva dessa metoder för att hjälpa din bil körs smidigare och prestera bättre på en daglig basis. Saker du behöver
Arbetshandskar
oljetillsatsprodukter
Bränsle tillsats
Nytt luftfilter
Phillips skruvmejsel
nya tändstift
nytt tändstift trådar
Skiftnyckel
Oil
Nytt oljefilter
dräneringskärlet
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

prop öppna din huv med stång och häll en flaska olja tillsats i din olja tanklocket. Denna tillsats smörjer din motor. Lägg bränsle tillsats till bränsletanken att rensa ut förbränningsrummen i motorn och bränna bränslet mer effektivt.
2

Leta tändstiften som går in i sidan av din motor. Ta bort tändkabeln från första tändstiftet som är placerad närmast dig. Byt ut den gamla tändstiftet genom att trycka en ny plugg i dess ställe. Tryck på ena änden av den nya tändkabeln i toppen av tändstiftet ordentligt tills du hör att den hörbart snäpper fast. Skjut den återstående änden av tändkabeln till din återförsäljare eller tändspole tills du hör ett klick. Upprepa för alla övriga kontakter och ledningar, som ersätter en i taget för att upprätthålla ett organiserat förhållningssätt.
3

Leta tillverkarens rekommenderade dekal däcktrycket på insidan dörren sylt på din passagerare eller förarsidan ytterdörren. Skruva ventilskaftet på dina däck, sätter mätaren över toppen av ventilskaftet och kontrollera behandlingen däcktrycket med mätaren för att se om de avläsningar möta upp med tillverkarens rekommendationer. Upprepa för dina tre återstående däcken och blåsa eller tömma däcken som krävs för att uppfylla de specifikationer som anges av tillverkaren för däcktrycket.
4

Avlägsna oljepåfyllningslocket från förarna sida av motorn och set dräneringskärlet nedanför oljeavtappningsskruv under din lastbil. Ta bort pluggen för att tömma ut all olja. Ta bort oljefiltret från förare sida av motorn, sätt in ett nytt oljefilter i dess ställe. Häll i ny olja i din oljepåfyllningslocket och sätt tillbaka locket på. Starta din F-150 och låt den gå i ca fem minuter. Leta mätstickan bredvid oljepåfyllningslocket. Dra ut oljestickan och kontrollera oljenivån ska oljan nå full poäng. Lägg till mer olja vid behov.
5

Leta luftfiltret in på framsidan höger sida av motorn. Koppla den elektriska kontakten på utloppsröret genom att dra den nedåt och bort. Skruva loss klämman på luftröret med en Phillips skruvmejsel, ta bort röret från luftfiltret. Aktivera luften filterhållaren klämmor tillbaka mot motorn och dra ut luftfiltret täcka upp tills den blir fri. Ta bort det gamla filtret och ersätta det med ett nytt luftfilter. Montera aggregatet genom att vända proceduren du använde för att ta isär den och stänga huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142360.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.