1953 Chevy Truck specifikationer

1953 Chevrolet lastbilar var en av de första raden av mickar avsedda för mer än bara arbetskraft användningsområden. Infördes som ett arbete lastbil med funktioner som liknar en bils, förutsatt att det mickar med en ny bild. Förändringar i bekvämlighet, utseende och motorprestanda hjälpt till att skapa en annan uppfattning om att äga och köra lastbil. Motor

Advanced Design var den term som används för att beskriva den 90-hästkrafter, 216,5-kubik-tums, Thriftmaster, overhead-ventil (OHV), sexcylindrig motor på 1953 Chevy truck. Detta var det sista året för 216-kubik-tums, Babbit lagertyp motor. En tre-växlad växellåda kom standard, och en fyrväxlad växellåda var tillgängliga i en-tons pickup det året.
Utseende

1953 Chevrolet lastbilar erbjuds en förändras i utseende från tidigare arbete lastbilar. Tryckknapp dörrhandtag ersatts svarvning handtag, och ett hjul var monterad vid förarsidan. De huva emblem formades, var dörren efter identifiering blått och silver, och Chevrolet emblem inte längre visas tydligt. 1953 års modell märkt det sista året träblocken vilade under lastbilen säng.
Convenience

Comfort bekvämligheter tillsattes. Justerbara säten gled till och från instrumentpanelen för mer benutrymme och att föraren att komma närmare gaspedalen. Dörrlås fanns tillgängliga för första gången, och en större ratt påverkas manövrerbarhet. Kontroller, till exempel en fot spak avluftare, blev lättare att manipulera. Fönstren förändrats också, och föraren hade ett ökat utbud av synen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142359.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.