Hur öka körsträcka i en Ford 7,3

Känd för sin bogsering och dragande förmåga, är Ford 7.3 diesel inte känd för sin bränsleekonomi. Även om det aldrig kommer att få körsträcka på en kompakt bil, kan du förbättra din körsträcka diesel lastbil, även när du utför den mest bränsleeffektiva comsuming av arbetsuppgifter. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Hi-flow luftfilter
Bränslefilter
Oljefilter
Syntetisk dieselolja
Visa fler instruktioner
1

Sakta ner. Ändra dina körvanor. Inte "golv" den och ta bort långsamt från trafikljus, och utrullning smidigt till ett stopp i stället för att accelerera till en ljus och bromsar plötsligt är inte bara säkrare körning metoder, men också spara bränsle. Använd farthållaren när det är möjligt på motorvägar. Steady motorvarvtal kommer att ge fler miles per gallon diesel.
2 Kontrollera ringtrycket regualarly

Kontrollera däcktrycket regelbundet. Felaktigt-uppblåst trött kan leda till att motorn gör mer arbete, och därför bränner mer bränsle. Temperaturvariationer och körförhållanden hög grad kan påverka däcktryck, så kolla däcktrycket vid varje bränsle fylla upp.
3

Byt till en hög filter flöde luft som K & N. färre restriktioner till luftflöde, speciellt i turbo applikationer, desto effektivare motorn. Typiskt för dessa filter är också mer effektiva, kan rengöras i stället ersatt, och generellt ökar motorns livslängd. Ändra bränslefilter ofta liksom. Ju mindre begränsning till bränsleflödet, desto mindre arbete för motorn. På vintern särskilt hålla ett öga på ditt vatten separator, och tömma den oftare liksom. Kondens och fukt hämmar också effektiviteten.
4

Byt till syntetisk olja avsedd för en dieselmotor. Detta inte bara förlänger avloppet tiden på olja, kan det göra din motor mer effektiv. Även om det finns en viss debatt om tillverkare påståenden om bränsleeffektivitet och syntetisk olja, det är ingen tvekan om att det gör någon skillnad.
5

Har dina bränsleinjektorer rengöras varje par år. Detta kan avsevärt förbättra din bränsleekonomi, och livet av insprutarna själva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142358.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.