Hur Jämför Syntetisk olja för Diesel Trucks

Syntetiska oljor är gjorda, utformade och syftar till utförandet marknaden, typiskt att hjälpa konsumenten genom att ge mindre frekventa drain gånger, ökat skydd och ens påstått ökade hästkrafter och bränsleekonomi. Bland varumärkena, betyg och påståenden tillverkare, kan antalet val verka skrämmande. Oavsett din motivation för att byta till syntetisk olja i din dieselmotor, kommer några enkla jämförelsevillkor göra ditt beslut lättare. Instruktioner
1

Välj bland semi-syntetiska (blandningar), konventionella syntet eller rena syntetiska oljor. Det finns tre olika typer av syntetiska oljor. Semi-syntet är blandningar av konventionell olja och mineral-baserade syntet. De erbjuder bättre skydd än konventionell olja, och är mycket kemiskt stabila, så de blanda väl med konventionella oljor samt. Typiskt de sträcker oljebytesintervall något.

Konventionella syntet fortfarande är gjorda av mineralolja, men skapas på renaste skede av processen. Exempel är Mobil 1 diesel lastbil eller Mobil Delvac 1.

AMSOIL och Royal Purple erbjuda en ren syntetisk avsedd för dieselmotorer. Rena syntet skapas i laboratorier, och är den dyraste av syntet men har de längsta oljebytesintervall, och det bästa skyddet. Dessa oljor är utformade för att klara de högre temperaturerna och krav från en dieselmotor.
2

Jämför kostnaderna och fördelarna med varje typ av olja. Baserat på din körstil, och den körsträcka som du kör, kan olika oljor vara bäst för dig. Om du ofta gör längdåkning resor släp, är en utökad drain olja definitivt mer kostnadseffektivt och bättre för din bil. Om du har en diesel du bara köra runt stan, och använda för korta lokala resor utan dragande eller bogsering, kan en konventionell syntetisk eller syntetisk blandning vara mer-kostnadseffektiv för din situation.
3

Jämför API betyg. API (American Petroleum Institute) betyg för dieselolja börjar med ett "C" för komprimering oljor, följt av en bokstav i alfabetet. Den senaste och högsta betyg är CJ-4. Detta definieras som utsläpp-kompatibel olja för 2007 och nyare motorer. CF specifikationer har funnits sedan 1994, men ändå erbjuda skydd för vissa motorer och applikationer. Information om åldersgränser för dieselmotorer kan hittas på många tillverkarnas webbplatser. Var säker på att du köper åtminstone den lägsta API rating för din bil, som ofta finns i din instruktionsbok.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142330.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.