Hur man byter en tändningsnyckeln i en 1983 Chevy

A 1983 Chevy truck tändningen är monterad på toppen av rattstången, under förarsidan instrumentbräda. Kolonnen sänks tills ratten vilar på förarsätet kudde och tändningslåset avlägsnas. The Switch delar sin byggform med dimmer. Båda fjärrstyras med långa stavar som kör längden på kolonnen, och båda tas bort för att byta ut tändningslåset. Saker du behöver
Skruvmejselsats
3/8-tums Hylsnyckelsats
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och koppla bort negativa batterikabeln. Ta bort den nedre kåpan under ratten med en stjärnskruvmejsel. Ställ luckan åt sidan. Ta bort de fyra skruvarna som håller rattstången på plats med en hylsnyckel. Sänk kolonnen.
2

Manövrera tändningslåset och märker den långa staven som rör sig fram och tillbaka. Den är fäst direkt på tändningslåset. Koppla ledningarna som går till omkopplaren. Den dimmer monteras på tändningslåset. Ta bort de fyra små skruvar som håller båda dessa växlar på plats. Det är inte nödvändigt att dra ur dimmer.
3

Ta tändningen och ställ den åt sidan. Installera den nya brytaren och dra omkopplaren staven i strecksats öppnar i växeln. Bolt den löst på plats. Installera dimmer, lokalisera brytaren monteringsflänsen dels på kolonnen och dels på tändningslåset. Löst installera de två fästskruvarna. Dra båda växlar framåt och justera dem så att stavarna driva dem ordentligt. När justeras, dra åt skruvarna.
4

Lyft upp kolonnen och montera fyra bultar. Dra dem ordentligt och montera den nedre kåpan genom att ersätta de fyra skruvarna. Dra åt skruvarna med en skruvmejsel. Återanslut batterikabeln och sedan sänka huven. Testa båda växlarna för korrekt funktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142326.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.