Hur säkert Flatbed laster

Säkra en last på ett flak trailer är ett arbete som bör göras på ett säkert och effektivt sätt. De vanligaste laster transporteras på flak trailers pallgods, timmer och stål. Dessa poster varje kräver en annan metod för fastsättning. Federal Department of Transportation-godkända remmar kan användas på pallgods och bråte, medan kedjorna är bäst för säkra stål laster. Ett flak trailer måste vara utrustade med vinschar om last band kommer att användas för att säkra lasten. Saker du behöver
12 hakade last remmar, 4-tum med 20-fot (5.000 pund. Lastkapacitet) | 12 kedjor, 20 meter lång och 1/2-tums länkar diameter (5.000 pund. lastkapacitet) katalog Winch bar
Visa fler instruktioner
pallgods eller timmer med remmar och vinschar
1

säkerställa pallar eller buntar med virke lastas ordentligt på släpvagnen. Butt pallar och buntar ihop så att de vidrör i mitten av vagnen med hjälp av en gaffeltruck. Detta kommer att säkerställa remmar förbli stram under transporten. Löst placerade lastpallar och buntar har en tendens att röra sig inåt under transporten orsakar banden att lossa.
2

Fäst hakade änden av två remmar på sidan av vagnen utan vinschar och sedan rulla upp banden och kasta dem upp och över de lastpallar eller knippen av virke. Använd två remmar för varje pall och två remmar för varje paket av virke. Om de buntar av virke överstiger 10 meter, är en extra rem för varje ytterligare 5 meter längd krävs.
3

Gå runt vagnen till den sida där banden hänger ner och dra dem tätt medan rada upp dem med sin korrelera vinsch. Trä slutet av varje rem genom springan i rullen vinsch tills allt släck i remmen tas upp. Vrid vinsch med fingrarna för att göra detta tills för hand. För in spetsen på en vinsch bar in vinschen hålet och dra åt remmen genom att dra ner på stången med dina armar och kroppsvikt.
Steel Massor med kedjor och Pärmar Kedja
4

Se stålet lastas på släpet så tätt som gaffeltruck eller kranföraren kan få det. Be dem att paketera stål med banding om möjligt. Be operatören att centrera lasten jämnt på trailern från framsidan till baksidan och från sida till sida för att fördela vikten jämnt.
5

Hook en kedja till sidoskena av trailern på framsidan av belastningen av stål. Kasta den andra änden av kedjan upp och över lasten så att den faller ner på andra sidan av släpvagnen. Kasta efterföljande kedjor var 5 fot tills den når den bakre delen av lasten.
6

Fråga avsändaren hur mycket lasten väger. Dividera denna summa med 5000. Om lasten väger £ 45.000., Nio kedjor, vardera med en lastkapacitet på 5000 kg., Kommer att krävas för att säkra vikt säkert. Använd fler kedjor än vikten behöver för att vara på den säkra sidan.
7

gå runt till sidan av trailern där kedjorna hänger ner och dra en av dem tätt att ta ut slack. Fäst krokarna till sidoskena av trailern. Placera en kedja pärm på varje kedja så de övre och nedre hakarna är varje ansluten till en länk i kedjan och handtaget av bindemedlet är uppe i luften.
8

Placera en vinsch bar på bindemedel handtag och dra ner på stången tills bindemedlet handtaget låses fast på plats och kedjan stramar ner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142280.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.