Ställa kamkedjan för 350 Motor

En 350-motorn använder en enda kamkedjan. Två kugghjulen fäst kedjan till kamaxeln i mitten av motorn och vevaxeln vid den övre delen av motorn. Efter en viss tid, kommer kedjan sträcka och förlorar sin effektivitet i att driva motorn. Detta kan leda till baktändning. Justering av växel varumärkena är nyckeln till att sätta den nya kedjan. Annars är installationen relativt enkel och kan fyllas i på ett par steg. Saker du behöver
Hammer
Momentnyckel
Hylsnyckel
Skiftnyckel
ersätter kamkedjan
Visa fler instruktioner
1

Look för "nollan" märken i ansiktet på vevaxeln och kamaxeln. Dessa märken är placerade på varje ände av kamkedjan. Vevaxeln är längst ned i motorn, och kamaxeln är i mitten av motorn. Båda är lätta att identifiera på varje ände av kamkedjan och är cylindrisk med en mängd olika storlekar, tjock metall stiften på dem.
2

Rikta in "O" märken i övre och nedre timing kugghjul genom att rotera skruven i centrum av vevaxeln med en skiftnyckel. Kamaxeln "O" ska peka uppåt. Vevaxeln "O" ska peka nedåt.
3

Skruva loss de tre bultarna sitter på framsidan av den övre kamdrevet med skiftnyckeln.
4

Ta den övre timing redskap och kamkedjan för hand.
5

Sätt i den nya kamkedjan på plats genom att placera ena änden av kedjan kring övre timing redskap och den andra änden runt den nedre kamdrevet .
6

Placera det övre kugghjulet tillbaka på kamaxeln. Dra åt de tre skruvarna till mellan 15 och 20 foot-pounds med en momentnyckel.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142254.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.