1991 Chevy 454 Specifikationer

Flera olika stora lastbilsmotorer bar beteckningen "454" i hela Chevy företagets historia. Den första motorn att bära 454 beteckningen var 1970, och många modeller som tillverkades i de följande åren skulle bygga runt dessa initiala designer. I 1991 års version av Chevy 454 visade flera stora förändringar till den gamla motorn design som skiljer det från alla tidigare Chevy motorer också märkta 454. Motor Layout

454 motorblocket visas i en mycket distinkt "V"-form med en rad av cylindrar på båda sidor. Dessa cylindrar gör en 90-graders vinkel som är lätt att se med ett ögonkast. Den 1991-modellen innefattar en vevaxel som använder ett stycke tätning i stället för de ursprungliga två-delad design som används av alla tidigare 454-motorer. Denna V8 bränsle sprutas motor inte bara fungerat som en uppgradering från tidigare 454-modeller, men även som bas för framtida Chevy tunga motorer som skulle kunna ersätta den 454.
Generation Fem

Generation Five, som kallas Gen V av Chevy s marknadsföring team, är namnet på den 1991 Chevy 454 motor. Det nya namnet kom på grund av ändringar i motorn till "modernisera" den. På många sätt Gen V är mycket lik tidigare 454 mönster, men viktiga skillnader som skiljer dem. Först av allt, var de justerbara ventilsystem äldre modeller lekte utslagen på Gen V. designs oljekanalen moderniserades och placeringen av andra vätskebehållare flyttades för att modernisera designen. Andra mindre ändringar gjordes i själva motorblocket i ett försök att skära ned på moderna produktionsanläggningar kostnader och göra reparationer enklare.
Performance Specs

1991 Chevy 454 motor design är en högpresterande V8-motor, vilket gör det till en kraftfull lastbil motor. Den 7,4-liters motorn använder bränsleinsprutning för maximal prestanda, och bensin är det bränsle i valet för just denna motor. De nya 454 motorer från detta år släpptes med en sjuårig eller 100.000 mil garanti, och dessa motorer är också populärt med många lastbilar fans eftersom de lämpar sig för förbättringar ganska lätt för de människor som behöver lite extra kraft eller prestanda ur av deras fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142192.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.