Så Kontrollera bränsletryck på en 1990 Chevy Truck

I slutet av 1980 General Motors införde Throttle Injection Body Fuel. Detta system var en ersättare för förgasare, och det snabbt visat sig vara en pålitlig och bekymmersfri alternativ som inte kräver konstant tuning att en förgasare behövs. Det är också betydligt längre livslängd. Detta tåliga systemet är lätt att underhålla, och en rutinmässig test av bränsletryck kan utföras på ca 20 minuter. Saker du behöver
Säkring avdragare
Bränsletryck testare kit
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

bort säkringen bränslepumpen. Använd en säkring avdragare eftersom GM lastbil säkringar trycks djupt in i gruppcentralen och är svåra att greppa med fingertopparna. Starta trucken och låt den gå tills motorn dör. Detta kommer att rensa all högtrycks bränsle från bränsleledningen.
2

Höj huven på bilen och ta bort luftfiltret montering. På baksidan av spjällhuset är två bränsleledningar - en för att leverera bränsle och den andra för att återföra överskottsbränsle till bränsletanken. Den större av de två linjerna (sitter på höger-bak på spjällhuset) är bränsletillförseln. Ta bort den här raden från spjällhuset med en skiftnyckel och skruva på adaptern bränsletrycket (levereras med bränsletrycket testaren) i spjällhuset, fäst sedan bränslematningsledningen till adaptern.
3 < p> Montera bränsletrycksmätaren till adaptern. Sätt tillbaka säkringen och starta trucken. Beroende på motorns storlek, bör bränsletrycket läsa mellan 35 och 40 psi.
4

bort säkringen bränslepumpen och låt motorn gå tills den dör. Avlägsna mätaren och adaptern, installera om bränslematningsledningen och luftrenaraggregat. Sänk huven, installera säkringen och starta trucken. Inspektera trucken för bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142174.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.