Hur man bogsera med en 1995 GMC Sierra

Bogsering med en 1995 GMC Sierra liknar köra en trädgårdstraktor med en trädgård släpvagn eller körning med häst och vagn. Det kräver att föraren vara medveten om sin omgivning och kompensera under svängar för extra längd. Den 1995 GMC Sierra kom standard med servobromsar, förare Frontairbag, 15-tums hjul, fem-växlad manuell växellåda, 4-hjuliga ABS och servostyrning. Alla dessa gör det möjligt för trucken att bogsera och skydda föraren. Standarden 4.3L V6 motorn på de flesta modellerna, men är inte lämpligt för att dra tunga laster. För att dra en släpvagn, kräver lastbilen åtminstone en 5.0L V8. Instruktioner
1

Boka en tid för 1995 GMC Sierra med en mekaniker. Dragande med en GMC Sierra kan skada den om lastbilen redan har problem med sina viktigaste delar, inklusive motor och transmission. Ålder faktorer i möjligheten för lastbilen att dra en släpvagn utan konsekvenser.
2

Installera en lämplig krok eller ha en mekaniker gör det. A 1995 GMC Sierra kan dra upp till 7.500 pund, vilket gör en klass fyra hake lämplig. Den släpvagnsvikt varierar beroende på motortyp. En V8 5.0L motor eller större kan hantera denna typ av vikt. Motorer med färre liter bogsera betydligt mindre än 7.500 lbs.
3

Tillbaka upp trucken tills DRAGKROK ställer upp med släpvagn koppel, bollen-formad krok längst fram i vagnen . Det tar lite övning. En assistent för att dirigera föraren skulle göra det lättare.
4

Sänk trailern kopplingen och fäst den över släpet bollen. Skjut metallhylsa över kopplaren kanterna.
5

Fäst säkerhetskedjorna till lastbilen. Sätt i kontakten som styr el till släpvagnens belysning och bromsar. Om släpet kontakten inte passar uttaget på lastbilen, köpa en adapter med rätt stil på båda sidorna på en bil verkstad. Slip adaptern över kontakten och sätt in den i bilens eluttag
6

Ta av hjulet och tunga block. Blocken håller släpvagnen rullar iväg och släpet tungan från marken. De flesta trailer ägare använder block av trä eller sten, beroende på vilket som var praktiskt när de unhitched släpet sist.
7

Få in i lastbilen. Ställ in dessa så att föraren kan se den bakre delen av släpvagnen och vid sidan av den. Slå på en blinker, komma ut och checka släpets lampor för att se till att allt fungerar.
8

Starta trucken och lägg den i enheten. Försiktigt experimentera med känslan av ett släp bakom lastbilen. Hitta en stor tom parkeringsplats att öva hur man hanterar lastbil och släp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142059.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.