Vad är skillnaden mellan en klass III vs klass II Betyg för en släp?

Välja rätt dragkrok för en last är mycket viktigt. Den felaktiga skumt kan skapa farliga omständigheter, såsom släp gungning. Lyftdragkrok klassbehörigheter gör det lättare att välja rätt skumt. Trailer Hitch Klasser

dragkrokar är uppdelade i klasser. Varje klass stavar ut brutto släpvagnsvikten att kroken kan hantera. Den dragkrok klassen avgör också tungan vikt skumt. Hitch klasser varierar från I till IV. Det finns också 5: e hjul och svanhals missöden som är monterade i sängen av en pickup.
Klass II dragkrokar

En klass II dragkrok är klassad för upp till 3500 pounds av grov släpvagnsvikt. Dess betygsatt tungan väger bara 350 pounds. En klass II dragkrok skulle kunna användas för en mindre båt eller ett pop up husbil. Dessa missöden passar de flesta medelstora bilar, lastbilar och terrängbilar.
Klass III dragkrok

En klass III skumt är klassade för upp till 5.000 pounds av grov släpvagnsvikt. Dess tunga vikt rating ligger 500 pounds. Denna typ är lämplig för en större båt eller en häst släpvagn. En klass III dragkrok passar medelstora stadsjeepar, skåpbilar och pickuper.
Tongue Vikt

Tongue vikt är ett mått på den nedåtriktade kraften en släpvagn tungan sätter på skumt. Det är viktigt att hålla tungan vikt mellan 9 och 15 procent av brutto släpvagnsvikt. Om tungan vikt överskrids kan det orsaka trailer gungning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141962.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.