Felsökning av en Detroit Diesel Injector

Spridare är en primär komponent i alla dieselmotorer. Bränsle sugs från bränsletanken och trycks av bränslepumpen till bränsleinsprutarna. Injektorerna spraya sedan dieselbränsle in i cylindrarna, vilket tillåter cylindrarna att avfyras. Före slutet av 1980, var bränsleinjektorer mekaniska i naturen. Efter tillkomsten av den elektroniskt styrda motorn blev bränsleinjektorer mer avancerade, beroende på motorns dator för att berätta för dem när man ska skjuta. Saker du behöver
Ratchet skiftnyckel
Socket
Shop handduk
Pro-Link diagnostisk läsare med Detroit Diesel Card (tillval) katalog Bärbar dator med Detroit Diesel DDDL7 installerad (tillval)

Visa fler instruktioner
Basic Injector Felsökning
1

Lossa skruvarna på ventilkåpan till motorblocket med en spärrnyckel och uttag. Ställ ventilen täcker åt sidan.
2

bort avgasgrenröret från motorn genom att ta bort sex hex-bultar placerade på framsidan, mitten och bakre delen av grenröret. Avgasgrenröret ligger på passagerarsidan av motorn.
3

Starta motorn. Titta på sex mångahanda hål för rök. En liten mängd vit rök blir normal. Om ett grenrör hål inte producerar rök, kan detta vara en indikator på att injektorn på att cylindern inte skjuter.
Felsökning injektorer med en Prolink
4

Starta motorn och låt den gå tills den når normal arbetstemperatur.
5

Anslut Pro-Link diagnostiska läsaren in i Deutsch uttaget sitter under förarsidan instrumentbrädan. Alla fabrikat och lastbilar modell är utrustade med Deutsch kärl eftersom elektroniska motorer introducerades.
6

Välj "Cylinder Cutoff Test" från listan med alternativ på Pro-Link. Låt motorn sjunker till 1000 rpm och utför cylinder cut-offs. Pro-Link kommer att indikera om en cylinder inte skjuter, indikerar en felaktig injektor.
Felsökning Insprutare Använda DDDL
7

Starta motorn och låt den nå normala arbetstemperatur.
8

Anslut en bärbar dator till Deutsch uttaget sitter under förarsidan instrumentbrädan. Kör Detroit Diesel Software DDDL7.0 programmet.
9

Kontrollera felkoder som listas på den diagnostiska diagrammet för DDDL7.0 Detroit Diesel programvara, och reparera eller ta bort aktiva och inaktiva koder först innan du fortsätter att felsöka spridarna.
10

Utför dubbla och tredubbla cylinder cut-off test genom att stänga av cylindrarna med hjälp av Detroit Diesel DDDL7.0 programvara. Kontrollera de uppgifter som erhållits genom att granska listorna och information som samlats in från cylindern cut-off test av Detroit Diesel programvara och jämföra dem med historiska motordata som samlats in från programvaran. En cylinder som inte brand eller var låg vid makten är ett tecken på en misslyckad injektor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141948.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.