Hur identifierar jag en automatisk växellåda i en 1988 Ford lastbil?

Identifiera 1988 Ford lastbil automatiska växellådor första motverkas genom att bestämma lastbilsmodell, följt av visuell-transmission identifiering och, om så önskas, serienummer avkodning. Den viktigaste faktorn 1988 överföring valet är om lastbilen har en standard-frågan växellåda eller en extra överväxel enhet. Dessa överföringar kan vanligen identifieras med hjälp av visuella tekniker, men serienummer verifiering mot en Ford notering kan vara nödvändigt beroende på den information som behövs. Instruktioner
1

Identifiera lastbilsmodell. Ford Ranger och Bronco modellerna var utrustade med antingen C3 eller A4LD transmissioner och F-seriens lastbilar utfärdades C6, E4OD eller AOD automatiska växellådor.
2

Räkna antalet bultar på undersidan pannan på transmissionen . Varje sändning har olika antal bultar, och enligt Kelly Hotrod och IMC Truck, detta är en tillförlitlig identifiering av metod för bestämning av växellåda modeller.
3

Identifiera överföringsmodellens enligt antal pan bultar. Det E4OD har en 20-bult fyrkant pan med ett hack bort ett av hörnen, har AOD transmissionen en kastrull som är ungefär fyrkantig, med 14 bultar. C6 har en 17-bult panna med en S-formad kant på baksidan av Tråglocket. Ford C3 har en 13-bult pan.
4

Leta plattan överföring namnet. Enligt Kelly Hotrod, är det normalt belägen mot den bakre delen av transmissionen på förarsidan. Plattan ger tillverkningsdatum tillsammans med överföring modell och siffror suffix. Med hänvisning till en transmission applikationer guide med modellnumret ytterligare identifierar sändningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141947.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.