Wiring Instruktioner för en 12V DC lastbil vinsch

Kabeldragning ett 12-volts DC lastbil vinsch utrustad med interna solenoider och kontroller som är trådbunden eller plug-in är i princip desamma för alla modeller, och inga speciella verktyg behövs. En förtrogenhet med grundläggande handverktyg och en förståelse för enkla elektriska kretsar kommer att vara till hjälp. De flesta vinschar kommer att ha alla delar och tråd som behövs, men vissa improvisation kan vara nödvändigt. Den genomsnittliga helgen mekaniker kan slutföra installationen i ca 90 minuter. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Wrench in
Självåterställande brytare, 80 ampere
Visa fler instruktioner
1

Sätt på ett par skyddsglasögon. Anslut ett nummer sex svart tråd med en spade kontakt på sin ände till den negativa terminalen på vinschen med en skiftnyckel. Anslut den andra änden med samma teknik till närmaste jordterminalen eller till något bra, rent bult ansluten till den negativa polen på batteriet, antingen genom en tråd eller genom kontakt med truckens ram eller kaross.
2

Anslut en sexa röd tråd med en spade kontakt på sin ände till den positiva polen på vinschen med en skiftnyckel. Anslut en 80-amp självåterställande brytaren till den positiva polen på batteriet med skiftnyckel.
3

Fäst den andra änden av den röda kabeln till "OUT" på självåtergående 80-amp brytare med en skiftnyckel Koppla regulatorn i vinschhuset
4 p Om det är en plug-in-typ,. om inte, anslut den gröna ledningen från styrenheten till nollklämman på vinschen med sin spade kontakt och en skiftnyckel. Anslut "I" kabeln från styrenheten, vanligen blå, till "In" terminalen på vinschen och "Out" tråd, vanligen gul, till "OUT" på vinschen på samma sätt.

5

hantera kontrollenheten buttons.Transpose "In" och "Out" trådar Om Controller knapparna utför motsatsen till hur de är märkta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141862.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.