Hur man avkoda en internationell Lastvagnars VIN

Numbers Vehicle Identification, eller vins, är 17-tecken serienummer förknippade med enskilda bilar som anger fordonets ursprungsland, tillverkare, modell, år och andra attribut. Skapad som en internationell standard 1981, har vins sedan antagits av de flesta biltillverkare runt om i världen. Dock är vissa siffror i vins tolkas olika standarder beroende på land, så det viktigaste steget i avkodning en internationell lastbilens VIN är att identifiera de tre första siffrorna. Dessa består alltid Identifier World Tillverkare eller WMI, som betecknar fordonets ursprungsland. Instruktioner
1

Lokalisera VIN på lastbilen. VIN-nummer finns normalt på förarens sida av fordonet, i hörnet där instrumentbrädan möter vindrutan. Vissa vins är också belägna på insidan av förarsidans dörr ram, syns när dörren är öppen. Ytterligare möjliga platser finns under huven stämplat på framsidan av motorn, eller bakom förarsidan framdäcket stämplat på truckens ram. VIN är en 17-teckensträng av siffror och bokstäver utan jag är, O eller Q.
2

Ange VIN in en online-dekoder. Detta är det enklaste och snabbaste lösningen, men vissa online dekodrar kan inte ge listor för internationella fordon. Sajter som Motoverse.com, Decodethis.com och Analogx.com ger gratis avkodare, och du kan också köpa en mer detaljerad rapport fordon historia från Carfax.com för $ 34,99, som i oktober 2010. Se avsnittet Resurser för länkar.
3

avkoda VIN manuellt genom att markera de tre första siffrorna, eller identifiering av världens tillverkare, om online-avkodaren inte behandla truckens VIN. Den första siffran anger ursprungslandet, anger den andra motorn bolaget (dvs. General Motors), och den tredje anger att av fordonet (dvs., Chevrolet). Vinguard.org har en fri detaljerad guide för avkodning WMIs inklusive lands-och tillverkare koder (se Resurser).
4

Decode resten av VIN baserat på ursprungsland och tillverkare information som erhållits från WMI kod. Om fordonet har tillverkats i Nordamerika eller ett land som hör till Europeiska unionen, kolla Vinguard.org 's guide till avkodning andra attribut av fordonet från VIN (se Resurser). Tillverkare i andra länder kan ha olika specifikationer för att tolka vins bortom WMI-kod, kontakta bilens tillverkaren för instruktioner. Hellre än att ringa en lokal återförsäljare, kolla på tillverkarens hemsida för ett kundtjänstnummer. Nästan varje fordonstillverkare har ett system för kundtjänst på engelska, oavsett i vilket land.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141820.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.