Hur man tar bort Främre skivbromsar från en 1995 One Ton Chevy Truck

Installera främre skivbromsklossar på ett ton Chevrolet lastbil är inte så svårt. Den en-tons Chevy truck har två typer av skivbromsar system. En för de två wd enkla bakhjul och en för de dubbla bakhjul. Byte av bromsbeläggen på båda systemet är detsamma. Den enda bakhjulet var avsedd för allmänt bruk. Den dubbla hjul lastbilen var avsedd för användning av flottan och används under längre tid varje dag. Saker du behöver
Suction bollen
Jack
Jack står
rörtång
brytjärnet
1/2 tums Hylsnyckelsats
1/2 Ratchet
Wrench set
Mattor
Broms lub
bromsvätska
Rags
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och kontrollera huvudcylindern. Ta av locket och ta bort hälften av vätskan med en sug boll. Placera vätska i en plastflaska och spara. Lossa muttrarna på båda framhjulen med en tung fyrvägs lug skiftnyckel. Jack lastbilen upp med en 1 1/2 ton jack och plats på pallbockar under ramen. Låt lastbilen ner på pallbockar och lämna uttaget på plats för säkerheten.
2

Ta bort muttrarna på båda framhjulen och ta av båda hjulen. Detta kommer att avslöja de främre skivbromsar, bromsok, belägg, och rotorer. Notera hur de monteras.
3

Bänd bromsok kolv tillbaka genom att placera ett spett mellan baksidan av rotorn och bromsbelägg, och dra tillbaka mot dig. Detta kommer att tvinga tillbaka kolven i bromsoket för att frigöra rotorn så att du kan ta bort bromsoket och kuddar.
4

Ta bort fästbultarna från oket och ta bort den. Ta bort bromsbelägg från monteringen bromsen. Ta bromsbeläggen ur bromsok och lägg undan.
5

Rengör bromsok diabilder och bultar. Dynorna har slammerförhindrande shims. Placera elektroderna i fästet. Ta en c-klämma och skjut bromsok kolv resten av vägen tillbaka i bromsoket. Byt bromsok på fästet och installera båda fästskruvar och dra åt. Använd samma procedur, steg 1-5 på den andra sidan.
6

Byt båda framhjulen och att hjulmuttrarna och därefter passa muttrarna. Jack lastbilen upp, ta bort domkraften och lägre lastbil. Dra åt muttrarna på båda hjulen.
7

Refill huvudcylindern med färsk bromsvätska och sätt på locket. Starta trucken, men inte lägga den i växel. Pumpa med bromspedalen tills du har full pedal. Detta fullbordar bort dina främre bromsbelägg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141710.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.