Hur du justerar Manuell bromsjusteranordningar på tunga lastbilar

med korrekt justerade bromsregulatorer på ett tungt fordon med tryckluftsbromsar är väsentligt för en säker drift av fordonet. Felaktigt justerade bromsregulatorer på luftbromsar är en ledande orsakerna till varför en kommersiell tung lastbil tas bort från tjänsten. Bromsjusterare är en justerbar spak som ansluts till en tryckstång och luft cylinder montering på ena änden och bromsen på den andra. Justera bromsjusteranordningen returnerar bromsdelarna till rätt tolerans och bibehåller optimal bromsprestanda. Denna procedur tar bara några minuter och minimal mekanisk skicklighet. Saker du behöver
skruvmejsel eller tång
Kombination skiftnyckel eller box fast nyckel
underläggskilen.
Ranka eller markduk.
Krita.
Visa fler instruktioner
Förberedelse
1

Starta fordonet och föra lufttryck i tankarna på högst. När lufttrycket når maximum, stäng av motorn.
2

Place stoppklossar säkert på båda sidorna av ett hjul för att förhindra att fordonet rör sig under förfarandet.

3

Push i luftventilen på instrumentbrädan i bilen, släppa bromsarna som skall kontrolleras och justeras.
Kontroll Bromsar för korrekt justering.
4

Placera en markduk eller ranka på marken eller golvet för att inte bli smutsig under under fordonet. Luft bromsar kan ha olika storlek justeringsbultar, så vet eller ta reda på vad storleken på skiftnyckel behövs.
5

Kontroll av fri lek på tryckstången. Med hjälp av krita, markera tryckstången vid den punkt där det kommer in luft cylinder.
6

Bänd tillbaka på spelrumsinställaren med en skruvmejsel eller tång för att dra på det och flytta bromsregulator tillbaka så långt det går. Detta gör att tryckstången för att dra ut en bit i luften cylindern.
7

Mät avståndet mellan luften cylindern och kritmärket. Om mätningen är vid eller mindre än 3/4 av en tum, behöver den inte justeras. Allt över 3/4 av en tum innebär bromsnyckeln bör justeras. Det finns en tryckstång för varje bromsaggregat vid varje ände av varje axel så kontrollera varje av dem.
Justera Luftbromsar
8

Leta justeringsbulten, som ligger på basen av bromsjusteraren. Ofta finns det en hylsa runt bulten som måste tryckas inåt för att komma åt bulten. Genom att använda en skiftnyckel låda ände kan hylsan tryckas ned med skiftnyckel. Under denna rörelse kommer skiftnyckel glida över bulten i en rörelse.
9

Vrid skruven och titta på tryckstången. Om tryckstången drar ut luften cylindern, är det fel riktning. Vrid skruven åt andra hållet.
10

Vrid skruven tills du känner motstånd. Detta är bromsbelägget kontaktar trumman. Vrid skruven 1/4 till 1/2 varv i motsatt riktning för att skapa utrymme mellan dynan och trumman. Gör detta för varje bromsaggregat.
11

Starta fordonet och applicera tryck på bromsarna. Det bör inte vara mer än två inches av resor mätt på tryckstången.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141703.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.