Hur identifierar jag en '64 Ford F100 Transmission?

Identifiera tidiga sändningar, såsom en på 1964 Ford F100, beroende på motor och alternativ transmission. Enligt den gamla Ride hemsida, var Ford 1964 F-serien motoralternativ de 292-kubiktum V8 och 223-kubiktum inline sexcylindriga. Men Ford var ett övergångsår under 1964, så Borg Warner manuella växellådor, Ford Toploader och C4 automatisk var alla del av sortimentet. Sändningar från den eran kom med en bricka som sitter med nödvändiga identifieringsuppgifter, men letar efter information under huven är det bästa sättet att identifiera en '64 Ford F100 transmission. Instruktioner
1

Bestäm om överföringen i din '64 Ford F100 är automatisk eller manuell. Om överföringen sker automatiskt, är det antingen en Ford C4 eller Cruise-O-Matic (FMX) sändning.
2

Räkna antalet bultar på överföring pan. C4 har en 10-av-9-tums pan med 11 bultar och en bula i passagerardörren hörnet. Cruise-O-Matic (FMX) har 13 pan-bultar och en filler-rör som går in i pannan.
3

Identifiera den specifika typen av Borg-Warner manuell växellåda. Den Borg-Warner T-10 fyrväxlad kommer att ha ett nio-bult sidoluckan och skifta koppling kommer att vara på sidan av transmissionen. Den Borg-Warner T-18 tunga fyrväxlad har också nio skruvarna på sidan-luckan. Det kommer också att ha utslagsröst antalet T-18 eller 13-01 stämplat direkt på fallet.
4

Identifiera den specifika typen av Ford Toploader transmission. Den Toploader skiljer sig från Borg-Warner transmissioner genom att ha en övre luckan i stället för en sidoluckan. Ford Toploader kom tre och fyra-växlad modeller. Växling koppling och tillgång till den inre överföringen sker från toppen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141680.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.